AK Parti Manisa Milletvekili adayları Selendi’de aday tanıtım toplantısına katıldılar. Programa katılan AK Parti Manisa Milletvekili ve milletvekili adayı Recai Berber, Manisa’da meydana gelen zirai don olayının ardından çiftçilerin zararlarının karşılanacağını söyledi.
Parti Teşkilat binasının önünde açık havada gerçekleşen aday tanıtım toplantısında milletvekili adayları, birlik içinde nice başarılara imza atacaklarının sözünü vererek ’Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dediler.
AK Parti Selendi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen açık hava tanıtım programına, Manisa Milletvekili adayları tam kadro katıldılar. Düzenlenen açık hava aday tanıtım şölenine AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, Kadın Kolları Başkanı Seher Yiğit, Gençlik Kolları Başkanı Barış Karagöz, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aday tanıtım şöleninde Milletvekili adayları kendilerini tanıtarak kısa birer konuşma yaptılar. Aday tanıtım töreninin açılış konuşmasını yapan AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, "Önümüzdeki seçimler ülkemiz açısından çok büyük ehemmiyete sahip. AK Parti’nin bugüne kadar kurmaya çalıştığı yeni Türkiye’nin, inşallah sağlam temelleri 2015 seçimlerinde atılacak. Bu sebeple biz bu seçimi yeni Türkiye’nin AK Parti’nin bugüne kadar bu ülkeye kazandırdığı her ne varsa bu kazanımları kalıcı kılacak ve ülkemizi daha da büyütecek daha da ileriye götürecek seçim olarak görüp teşkilatlar olarak ona göre hazırlık içindeyiz. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler ilçemize, Manisa’mıza ve Ülkemize hayırlar getirir inşallah." dedi.
Sezer konuşmasına şöyle devam etti:
"AK kadrolarımıza ve Milletvekili adaylarımıza sonsuz başarılar diliyorum. Allah çıktığınız bu kutsal yolda sizleri bize, bizleri size mahcup etmesin inşallah. AK Parti olarak Selendi ilçemize yeni hastane binası, 16 kilometrelik yol, barajlar, çevre yolu, okullar ve spor salonları yaptık. Bundan sonra da yeni dönem de de yapacağız. Uşak Organize sanayi bölgesine Kaymakamımız ile birlikte görüşmeler yapıp yaklaşık 80 kişiye iş imkanı sağladık. Camilerimizde ve orman İşletmede istihdamlar sağladık."
’ÇİFTÇİNİN ZARARI KARŞILANACAK’
T.B.M.M. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı-Manisa Milletvekili ve ilk sıra milletvekili adayı Recai Berber ise, "Manisa’nın Selendi, Saruhanlı, Gölmarmara, Alaşehir ve diğer ilçelerimizdeki zirai bahçelerde don nedeniyle yaşanan zararları karşılanacaktır. Selendi’de kısmen olan zararlar önümüzdeki günlerde görüşülüp zararları karşılanacaktır. Selendi’yi tebrik ediyorum kirazıyla adını tüm dünyaya duyurdu. AK Parti hükümetinin tarım, sağlık ve eğitim alanında büyük devrimler gerçekleştirdi. Selendi’ye yeni hastane yaptık buranın önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Açılışını yaptıktan sonra içini de uzman doktorlar ile donatıp Selendili vatandaşlarımızı diğer hastanelere göndermeyeceğiz. Yıllardır hayali olan yüksek Okulunu da kavuşturulması için çalışmalara yapacağız ancak binanın yapılması için söz verilmiş. Bina yapıldığı andan itibaren söz veriyorum Celal Bayar Üniversite rektörü ile görüşüp açılmasını sağlayacağız." dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili ve ikinci sıra milletvekili adayı Uğur Aydemir ise, "Selendi’ye ve Manisa’ya hizmet için tekrar sizlerin karşısındayız. Bu zamana kadar gece gündüz demeden geldik gelmeye de devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.
TÜRKİYE BİR DÖNEMECİN EŞİĞİNDE
AK Parti Manisa Milletvekili ve üçüncü sıra milletvekili adayı Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "2015 Haziran seçimi 1946, 1983-2002 yıllarında yapılan seçimler gibidir. Türkiye bir dönemecin eşiğinde olduğunu asla unutmayalım. Bu ülkede yıllarca darbelerle, demokrasiyi bizlere çok gördüler. Şimdi diyorlar ki HDP barajı aşacakmış. 2015 genel seçimlerinde HDP barajın altında kalacak. ’Din derslerini kaldıracağım’ diyen, ’Kur’an-ı Kerim derslerinin okunmasından rahatsızım’ diyen bir partiyi bu millet barajın altında bırakacaktır. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosunda Ermenistan Milletvekili soykırım iddialı ile ilgili katılımları protesto etmeye davet etti. Orada Deniz Baykal ayağa kalkmadı. CHP’den bir milletvekili ayağa kalkarak destek verdi. Gülsüm Bilgehan Toker, İnönü’nün torunu ayağa kalkarak destek verdi. Şimdi buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum, bu milletvekillini partiden ihraç edecek misin? Yoksa soykırımı kabul edecek misin? Cumhurbaşkanlığı seçiminde bize yüzde 63 oy oranı ile büyük destek verdiniz. Selendi’de büyük hizmetler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bizim ellerimiz ter temiz alnımız ak yolumuz ve bahtımız açık olsun Allah aziz Devletimize ve azizi milletimize zeval vermesin." dedi.
Konuşmaların ardından el ele tutuşan milletvekilleri ve milletvekili adayları birliktelik mesajı vererek esnaf ziyareti ile Selendi programını tamamladılar.