AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Malatya’da büyük bir boşluğu doldurduğunu dile getiren Taşkın, “Türkiye tarım toplumudur. Tarım dünyanın olmazsa olmazıdır. İnsanoğlunun yaşamından kıyamet kopana kadar devam edecektir. Elbette ki sanayi gelişecek, bunun yanında muhakkak ki tarım ve hayvancılığın aynı şekilde gelişmesi lazım. Tarım ve hayvancılıkta elde ettiğimiz ürünleri kullanıyoruz. Bu büyük önem arz etmektedir. Son zamanlarda gıdalarda baş gösteren hastalık sebepleri, mera hayvancılığın ne kadar önem arz ettiğini hep birlikte görmekteyiz. Yapmış olduğunuz çalışmalara büyük önem gösteriyorum. Yapmış olduğunuz çalışmalar ise bir nevi çözüm sürecinin de projesidir, köye dönüş olarak. Sanayi ile birlikte göçün önüne geçme ve şehirlerdeki çarpık yapılaşmanın önüne geçme, kontrolsüz nüfus yoğunluğunu önleme açısından da bu çalışmalarınız gerçekten büyük önem arz etmektedir. İnşallah bu çalışmalarınız bereketlenir” ifadelerini kullandı.
Taşkın çözüm sürecinin başarıyla sona erdirilmesi için 7 Haziranda yapılacak olan seçimlerin büyük önem arz ettiğini belirterek, sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek başarıya ulaşacağını söyledi. Taşkın, “Hükümetler sadece yol açarlar, mevzuat düzenlemesi yaparlar bunun temelini ise sivil toplum kuruluşları oluşturacak. İnşallah el ele vererek kanayan bu yaramızı kendimiz pansuman edeceğiz. Vatandaşımızın sağduyusu, güveni ve duası ile hükümetimizin bu kararlı duruşu ile bu yaramızı kendimiz pansuman edeceğiz” şeklinde konuştu.
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanı İhsan Akın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bayram bey Malatya için Yeşilyurt ilçe başkanlığı zamanında büyük hizmetleri oldu. Bayram beyin milletvekilliği aday adaylığı adaylığa dönüştüğünde Malatya için ciddi hizmetleri olacağına ve bizlerle sürekli istişare içerisinde olacağını biliyoruz. Bayram beye çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim” dedi.