Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencilerinin İstanbul’da düzenlenen "Uluslararası Mutfak Günleri"nde birinci olmaları ve AÜ’ye "Yılın En İyi Üniversitesi" ödülünü kazandırmaları nedeniyle tören düzenlendi.
Törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ufuk Eruk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, oda başkanları, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, birinci olan öğrencileri kutlarken, öğrencilere önderlik yapan öğretim görevlileri Hamza Yalçın ve Özcan Utar’a teşekkür etti.
Manavgat Yüksek Öğrenim Vakfı (MAYÖV) Başkanı Dr. Muammer Güneş ise ilçede yapılması planlanan Turizm Fakültesi ile ilgili bilgi verdi. Güneş, en kısa zamanda Turizm Fakültesi’nin temel atma töreninde buluşmayı diledi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin da, üniversiteler arasında birincilik madalyasını getiren öğrencileri, okul yönetimini, MAYÖV yönetimine teşekkür ederek, "Son zamanlarda sanayi devriminden sonra bilişim toplumunun oluşması, bilişim toplumundan sonra üniversitelerin girişimci üniversite olması hususunda yarışlar başlamıştır. Akdeniz Üniversitesi bu yarışın gerisinde kalmış değildir. Türkiye’deki 200 üniversite arasında ilk 10’lara giren üniversite olarak adından bahsedilmiş olması, bu başarıda ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor" dedi.
Antalya’nin Türkiye’nin 30 Milyon turist altyapısında 10 Milyonu çekebilen bir il olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Ergin, "Alanya ve Manavgat’ın da bunda elbette ki çok önemli payının olduğunu söylemek istiyorum. Başarıya imza atan, onlara destek veren kuruluşların, üniversitemizin değerli yöneticilerini ve tüm becerisini ortaya koyan öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.