Akdeniz EDAŞ sorumluluk bölgesi olan Antalya, Isparta ve Burdur illeri için 2016-2020 döneminde yatırım yükümlülük miktarını yaklaşık olarak 4,5 kat arttırma kararı aldı.
Akdeniz EDAŞ sorumluluk bölgesine 2016-2020 döneminde yatırım yükümlülük miktarını yaklaşık olarak 4,5 kat arttırma kararı aldı. EDAŞ, 2011-2015 yatırım döneminde yıllık 92 milyon, TL toplam 460 milyon TL olan yatırım yükümlülüğünü 2016-2020 döneminde yıllık 400 milyon TL toplamda 2 milyar TL’ye çıkartıyor. Şirketin konu ile ilgili talebini 31 Mart 2015 itibari ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) ilettiği bildirildi.
BÜTÜN TALEPLER KARŞILANIP MÜŞTERİ ŞİKAYETİ EN AZA İNDİRİLECEK
Akdeniz EDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, hizmet alanları içindeki bölgede özellikle Antalya ili ve ilçelerinde elektrik dağıtım sisteminin bütün talepleri karşılayacak ve müşteri şikayetlerini en aza indirecek şekilde planlama yaptıklarını, bu sebeple şirketin yatırım miktarını oldukça ciddi anlamda arttırma kararını aldıklarını söyledi.
Murat Yiğit, söz konusu yatırımlarla birlikte şehrin üst yapısında çirkin görüntü oluşturan ve arıza kaynağı olan havai hatların yer altına alınmasını, ekonomik ömrünü doldurmuş tesislerin yenilenmesini, aşırı yüklenmelerle meydana gelen gerilim düşümü konularını, şehrin her geçen gün artan enerji talebini karşılamayı ve tüm sorunları gidermeyi amaçladıklarına dikkat çekti.
Antalya’nın özellikle turizm ve uluslararası organizasyonlar sebebiyle Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu, ayrıca Isparta ve Burdur illeri ile birlikte tarım ve hayvancılık alanında ülke ekonomisine büyük değer kattığını söyleyen Murat Yiğit, bu sebeple bölgenin en güzel hizmetlere layık olduğunu dile getirdi.
Şehirlerin elektrik dağıtım şebekesi anlamında modern bir altyapıya kavuşmasını, müşterilerin kesintisiz, sürekli, kaliteli elektrik kullanmalarını hedeflediklerini, arıza ve elektrik kesintileri ile değil verilen güzel hizmetlerle anılmak istediklerine dikkat çeken Akdeniz EDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, "Müşterimizin bizim varlığımızı elektrik kesintileri veya sıkıntılarla hatırlamalarını istemiyoruz, bunun için gereken en önemli adım birikmiş yatırım ihtiyacının kısa zamanda giderilmesidir. Özelleştirme sonrası bölgeye 380 milyon TL yatırım yaptık, ancak çok daha fazlasının yapılması gerektiğini gördük. Şirket olarak büyük bir mali yükümlülüğün altına girmemize rağmen bu konuda kararlı ve istekliyiz. EPDK tarafından onaylandığı takdirde, yapılacak olan bu yatırımın elektrik dağıtım sistemi ile ilgili tüm sıkıntıları önümüzdeki birkaç yıl içerisinde çözüleceğini öngörüyoruz. Müşterilerimizin yüzünü güldürecek, turizmcilerimize rahat bir nefes aldıracak, tarımla uğraşan çiftçi, esnaf, köylülerin ticaretlerini geliştirecek ayrıca ülkemizi en güzel şekilde uluslararası alanda temsil edecek bir yapıya kavuşturacağız. Bu kararı alırken şirket olarak üzerimize düşen yükümlüğü en iyi şekilde yerine getirdiğimizi ve başta Antalya olmak üzere Isparta ve Burdur illerine yapılabilecek en önemli yatırım hamlesi girişiminde bulunduğumuzu söyleyebilirim" diye konuştu.
Her geçen gün daha iyiye sloganı ile hareket ettiğini belirten Murat Yiğit, yapılacak olan bu dev yatırım hamlesinin tüm bölge insanına hayırlı olmasını diledi.