Fatih TURAN/TRABZON, () - TRABZON'da faaliyet gösteren Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi bir grup kadın, Atatürk Alanı’nda 10 metrelik tuval üzerine yaptıkları çizimlerle kadına şiddete dikkat çekti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği'nin hazırladığı 10 metrelik tuval üzerine, kadın sanatçılar ve vatandaşlar resim yaptı. Kadına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Dernek Başkanı Şükran Üst, "Kadınlara, insanlara, doğaya ve hayvanlara şiddetin uygulanmadığı barış, dostluk, kardeşlik ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya istiyoruz" dedi.
Amaçlarının her türlü şiddete ‘hayır’ demek olduğunu belirten Üst, “Bizler renklerimizle ‘şiddete hayır’ diyelim dedik. Sanatın dilini konuşturmak için bugün buradayız. Renklerimiz kadınlarımızın gücüdür ve sanatın gücüyle her türlü şiddete karşı çıkıyoruz" diye konuştu.
AVNİ AKER’DE SERGİLENECEK
Üst, eş zamanlı olarak temsilcilikleri bulunan 26 ülke ve Türkiye'nin 30 ilinde de yapılan tuval çalışmalarının daha sonra bir araya getirilip Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına katalog yapılacağını, bu çalışmaları Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda da sergilemeyi düşündüklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI