Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Mersin Rotary Kulübü işbirliğinde ev kadınlarına yönelik hazırlanan ve bu yıl 8.’si düzenlenen EV-KA (Ev Kadınları Eğitimi) Projesi kapsamında, TORTEK kursiyeri kadınlara 8 hafta boyunca farklı konularda eğitim verilecek.
Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün de katkıda bulunduğu EV-KA Projesi’nin bu yılki açılışı Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘Ev Kazaları ve Korunma Yolları’ konulu eğitim semineri ile başlayan EV-KA projesinin açılışına, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Rotary Kulübü 2014-2015 Dönem Başkanı Utku Ener ve Komite Üyeleri, İSKEP Projesi Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Temsilcisi Cleofe Guardingli, Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata, usta öğreticiler ile kursiyerler katıldı.
Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) eğitim gören kadınlara sağlık, hukuk, ilk yardım ve aile içi iletişim gibi temel konularda eğitimlerin verileceği proje ile ilgili konuşan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, ev kadınlarının girişimcilik ruhunu desteklemek, onların özgüvenlerini kuvvetlendirmek, sağlık, eğitim, hukuk ve girişimcilik gibi temel konularda eğitmek amacıyla 8 yıl önce başlattıkları EV-KA projesinin sürdürülebilirlik noktasında önemli bir proje olduğunu belirtti. Projeyi Toroslar’da hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Tuna, “Doğru planlama ve programlar yaparak fiziki anlamda ilçemizde çok önemli projeleri uyguladığımıza inanıyoruz. Ama Toroslar Belediyesi olarak sosyal projelere de önem veren bir belediyeyiz. Toroslar Belediyesi TORTEK kurslarında eğitim gören kadınlara yönelik gerçekleştirdiğimiz bu proje çok önemli bir sosyal projedir. Toplumumuzu şekillendiren kadınlarımızı ve annelerimizi temel konularda aydınlatmak ve varsa eksiklikleri onları tamamlamak amacıyla bu projeyi başlattık” dedi.
Konuşmaların ardından Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Güran Dinçer, katılımcılara ‘Ev Kazaları ve Korunma Yolları’ konularında bilgiler verdi. Eğitimlere katılan kadınlara 8 hafta sonunda sertifika verilecek.