Muğla’nın Bodrum ilçesinde ortak bir açıklama yapan grup, zor şartlarda yaşamlarını sürdüren kaçak göçmenlerle ilgili olarak çalışma yapılmasını talep etti.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Üyesi Feyza Taner Arslanalp, ülkelerle yaşanan komşuluk ilişkilerinin çöktüğünü iddia ederek; "Kimi söylemlere göre 1,5 milyon ama kimi söylemelere göre ise 2-3 milyon Suriyeli mülteci sınırlarımız içine girmiştir. Bu durumun üzerine hükumet yanlışlarına yeni yanlışlar ekleyerek mültecilerle esnafı karşı karşıya getirecek umursamaz bir tavır sergilemeye başlamıştır. Mültecileri toplayıp bir okula tıkıp onları göz önünden uzaklaştırmak bir çözüm olamaz" dedi.
Yaklaşık 50 kişilik grup, açıklamaların ardından Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ile görüşmek için kaymakamlığa yürüdü. Bazı temsilcilerin alındığı görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Görüşme sonunda Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın, kaçaklarla ilgili her türlü çalışmanın yapıldığı ve kaçakların Bodrum’dan İstanbul ve Mardin’e gönderileceği bilgisinin verdiği belirtildi.