İGMG Genel Sekreter Vekili Bekir Altaş, NSU tanığının gizemli bir şekilde ölmesinin ardından, "Endişelerimiz artıyor, güvenimiz ise yıpranıyor. Bu esnada sürecin eksiksiz bir şekilde aydınlatılacağına dair verilen sözden de gittikçe uzaklaşıldığını görüyoruz” açıklamasında bulundu.
İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) teşkilatları bir NSU tanığının daha gizemli bir şekilde ölmesinin ardından açıklama yayınladı. Genel Sekreter Vekili Bekir Altaş imzasıyla yayınlanan açıklamada “Endişelerimiz artıyor, güvenimiz ise yıpranıyor” ifadelerine yer verildi.
Altaş’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“NSU davasına dair kafalardaki soru işaretleri her geçen gün daha da artıyor. Son olarak 20 yaşındaki bir NSU tanığının evinde öldüğü ve resmî açıklamalarda söz konusu ölümde dışarıdan herhangi bir müdahalenin bulunmadığı ifade edildi. Tanık bir süre önce polis memuru MichèleK iesewetter cinayetini araştıran komisyona ifade vermişti. Tanığın erkek arkadaşı Florian H. ise daha önce gizemli bir şekilde hayatını kaybetmişti. Resmî organlar tarafından Florian H.’nin intihar ettiği tezi ortaya atılmıştı ancak bu tez üzerindeki şüpheler, yeni bulguların ortaya çıkmasıyla birlikte oldukça artmıştı. Kiesewetter cinayeti ile ilgili Florian H.’nin de bildikleri vardı ve ifade vermesi gerekiyordu. NSU ile ilgili önemli bilgilere sahip tanıkların teker teker ölmesi bu karmaşık durumu içinden daha da çıkılmaz bir hâle getirmektedir. Her ne kadar spekülasyonlar kamuoyunca dikkate alınmamaya çalışılsa da yaşanan aksaklıklar ve tesadüf olduğu iddia edilen gelişmeler bunu imkânsız kılmaktadır. NSU sürecinin eksiksiz bir şekilde aydınlatılacağına dair verilen söze artık hemen hemen hiç kimsenin inancı kalmamıştır. Emniyet birimlerimize olan güvenimiz onarılmaz yaralar almıştır. NSU skandalı emniyet birimlerine karşı duyulan güvenin yerle bir olmasının temel sebebi olarak her zaman hafızalardaki yerini koruyacaktır."