Gediz Devlet Hastanesi’nde, bilinçli doğum ve anne-bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla ‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ açıldı.
Gediz Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nın gebeler için düzenli olarak eğitim takvimleri hazırlayacağı ve görevli sağlık personelleri tarafından bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunulacağı bildirildi.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Haner, “Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nın oluşturulmasındaki amacımız bilinçli doğum yapılmasını sağlamaktır. Doğuma bilinçli hazırlanmış hasta hem müdahalenin niye yapıldığını bilecek, hem de doğum ekibine yardımcı olacaktır. Bu sayede anne ve bebek ölümlerinin önlenmesine önemli katkılar sunulacaktır.
Eğitimler, birinci oturumda, ‘Gebelik Süreci’, ikinci oturumda ‘Doğum Süreci ve Doğum Ağrısıyla Baş Etme’, üçüncü oturumda ‘Doğum Sonu Dönem ve Yeni Doğan Bakımı’ olmak üzere toplam 3 oturumdan oluşmakta olup, eğitimi tamamlanan gebelerimize bilgilendirme broşürleri ile birlikte Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenlenen eğitime katılım belgesi vereceğiz” dedi.(MA-EFE)