Adana Optimum AVM, Avşar Sineması’nda gösterimi devam eden ve Çanakkale Zaferi’ni konu eden “Son Mektup” filminin gösteriminde bu kez de Mithatpaşa Ortaokulu öğrencilerini ağırladı.
Adanalıların buluşma noktası Optimum Outlet, “Son Mektup” filminin gösteriminde bu kez de Mithatpaşa Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ndeki Avşar Sineması’nda, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı “Son Mektup” filmini izleyen öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.
Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Akın Soy, “Son Mektup” filminin bir anlamda tarih dersi niteliği taşıdığını belirterek, “Öğrencilerimize bu filmi izlemeleri konusunda öncülük ediyoruz. Tarihimizin şanlı sayfalarından birisi olan Çanakkale Zaferi’ni atalarımızın hangi şartlarda kazandıklarını öğrencilerimizin daha iyi anlamalarını istiyoruz. Çocuklarımız bu sayede hem bir tarih dersi görüyor hem de arkadaşları ve öğretmenleriyle bir arada film izlemenin mutluluğunu yaşıyorlar” dedi.
Özhan Eren’in yönetmenliğini yaptığı Son Mektup filminde Tansel Öngel, Nesrin Cevadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak ve Barbara Sotelsek başrolleri paylaşıyor. Film, savaş yıllarında gönüllü olarak Çanakkale’ye giden ve orada tanışan Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ve Nihal Hemşire ile onların kanatları altına almaya çalıştığı Fuat isimli kimsesiz bir çocuğun çevresinde geçiyor. Savaşın acımasızlığının, dönemin zorluk ve imkansızlıklarının dekor olduğu film, askerlerimizin cansiperane kahramanlığını da gözler önüne seriyor.