Aydın İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman, anne sütünden sonra bebek gelişimi için en faydalı gıdalar arasında yer alan koyun ve keçi sütünün faydalarının saymakla bitmediğini söyledi.
Genç, dinamik ve sağlıklı bir nesil için anne adaylarına ve genç çiftlere koyun ve keçi sütünün faydalarını çeşitli etkinliklerle anlatmaya gayret ettiklerini belirten Kahraman, “Anne sütünden sonra bebekler için en doğal ve en sağlıklı besin olan koyun ve keçi sütünün değerinin yeterince bilinmediğini söyledi. Koyun ve keçilerin en doğal ve organik şekilde beslendiği için sütünün de diğer hayvanların sütüne göre daha faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Aydın ilimizde yeterince koyun ve keçi sütü üretilmesine rağmen bu sütün değeri yeterince bilinmemektedir” dedi.
İnek sütü gibi içimlik süt olarak da kullanılabilen koyun ve keçi sütünün homojenize özelliğine sahip olduğu ve içinde çok sayıda küçük yağ molekülü bulunduğu için kolay sindirildiğini ve özellikle çocukların beslenmesinde önemli role sahip olduğunu belirten Aydın İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanı Halit Kahraman, son günlerde aşırı efor sarfeden siyasilerin de zindeliklerini koyun ve keçi sütü ile koruyabileceklerini söyledi.
“ANE SÜTÜNE DAHA YAKIN BENZERLİK GÖSTERİYOR”
Koyun ve keçi sütünün diyet yapanlar için de alternatif bir gıda olduğunu ancak, çocuklar için anne sütünden sonra en çok tavsiye edilen besin kaynağı olduğunu belirten Kahraman, “İnek sütüne nazaran koyun ve keçi sütü anne sütüne daha yakın benzerlik gösterir. Özellikle doğal yollarla beslenen yani yayılarak beslenen koyun ve keçilerin sütleri hekimlerce tavsiye edilmektedir. Bir çok yerde tedariği zor olan koyun ve keçi sütüne ulaşmak ilimiz Aydın’da gayet kolaydır. Çocuk ve yaşlıların yanı sıra yetişkinlere de tavsiye edilen koyun ve keçi sütünün faydalarını anlatmak için Birliğimiz bünyesinde çalışma yapıyoruz. Gerek birebir anlatım gerekse broşür ve basın aracılığı ile Aydın’da koyun ve keçi sütünün faydalarını halkımıza aktarmaya çalışacağız” dedi.