Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANKAKKALE, () - ÇANAKKALE Valiliği tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü için özel olarak tasarlanmış yüzükler yaptırıldı. Bir numaralı yüzüğün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 2 numaranın da Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hediye edildiği belirtildi.
Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına özel olarak hazırlanan prestij projelerden Çanakkale yüzüğü hakkında bilgi verdi. Vali Yardımcısı Dağ, Çanakkale yüzüklerinin; 24-25 Nisan tarihlerindeki uluslararası törenler için Çanakkale'ye gelecek konuklara, "Çanakkale'deydik, onurlandık, gururlandık" manasında hediye edileceğini söyledi. Erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı 1915'er tane yaptırılan yüzüklerden bir numaranın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 2 numaranın da Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hediye edildiğini belirtti.
Hediye edilecekler dışındaki kalan yüzüklerin internet ortamında 191 lira 5 kuruştan satışa çıkarıldığını belirten Vali Yardımcısı Dağ, "Bunlar özel olarak tasarlanan Çanakkale'nin ve Çanakkale Savaşları'nın sembolü olan yüzükler. Üzerinde ayyıldız ve içinde Şehitler Abidesi figürleri var. Yan taraflarında ise Mehmetçiğe Saygı Anıtı, havada çarpışan mermilerin figürleri ile Arapçadaki 'elif' ve 'vav' harfleri kullanılarak yazılan 1915 rakamları bulunuyor. İç kısmına da 57'nci Alay Şeref Yıldızı işlendi. Amacımız ilimizi uluslararası törenlerde ziyaret edecek misafirlerimize bu yüzüklerden birer tane hediye etmek" dedi.

FOTOĞRAFLI