RİZE (AA) - Pazar'da "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçe Meydan Parkı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Ali Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Turan Karahan, Esnaf Kefalet ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Kılıç, kamu kurumları ve siyasi partilerin temsilcileri, dernek başkanları ile öğrenciler katıldı.

Emniyet Müdürü Kaptan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin trafik kazaları olduğunu ifade ederek, vatandaşlara verilecek eğitimle kazaların azaltılabileceğini söyledi.

Törende, ilçede yılın örnek polisi seçilen 16 yıllık polis memuru Yusuf Altunok, trafik polisi Ahmet Sait Eren ve jandarma 4. kademe uzman Çavuş İbrahim Özcan'a plaketleri verildi.

Ardından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile Pazar'da yılın örnek sürücüsü seçilen 32 yıllık şehirler arası otobüs sürücüsü Hasan Tahsin Odabaş ödülleri verildi.

Tören sonunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı Trafik Timi tarafından Meydan Parkı'nda oluşturulan stantlar gezildi. Burada vatandaşlara trafikle ilgili bilgilendirici broşür ve tanıtım yazıları dağıtıldı.