ANTALYA Havalimanı'nda olası uçak düşmesine karşı tüm birimlerin alarma geçirildiği tatbikat yapıldı. Senaryoya göre, 106 yolcu ve mürettebata sahip, 5 ton yakıtı bulunan Alfa Havayolları'na ait uçak pist başında düştü, itfaiye, sağlık ekipleri ve güvenlik olaya müdahale etti.
Antalya Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan turizm sezonunu öncesi, olası uçak düşmesinde itfaiyeden güvenliğine tüm personelin çalışma usul ve esaslarının denetlendiği tatbikat gerçekleştirdi. Senaryoya göre, Atatürk Havalimanı'ndan havalanan ve içinde 106 yolcu ve mürettebat bulunan  yolcu uçağı, Antalya Havalimanı'na inişi sırasında pist başında düştü. İçinde 5 ton yakıt bulunan uçak alev aldı. Kuleden yapılan telsiz anonsuyla başlayan tatbikata itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri katıldı. İlk anonsla birlikte itfaiye ekipleri hareket geçerken, yangına köpüklü sularla müdahale edildi. Alevlerin kontrol altına alınması ardından sağlık ekipleri devreye girdi ve yerde yatan yaralıları sedye ile taşıyarak ambulanslarla en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırdı. Güvenlik ekipleri olay yerinin güvenliğini sağladı. Antalya Havalimanı'nın Antalya turizminin önemli bir halkası olduğunu belirten DHMİ Başmüdürü Osman Serdar, şöyle dedi:
"Bu halkayı güçlü tutabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Antalya turizm zinciri içinde Antalya Havalimanı zayıf halka olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Bu çalışma da bu hedefe yöneliktir."
Tatbikatın son derece başarılı geçtiğini, belirlenen standartlar kapsamında müdahaleler yapıldığını aktaran Serdar, havalimanı bölgesinde olası uçak kırımına karşı 120 saniyede ulaşma zorunlulukları bulunduğunu vurguladı. 1'i askeri olmak üzere 3 paralel piste sahip Antalya Havalimanı'nın en önemli özelliğinin her iki sivil pistin de aynı anda iniş ve kalkışa müsait olması olduğunu belirten Osman Serdar, "Bu özelliği ile Türkiye'de tek. 120 saniyede ulaşma zorunluluğunu yerine getirmek için her pistin yakınına itfaiye teşkilatı konuşlandırdık" dedi. Serdar, havalimanı içinde 60 itfaiye personeli ve 14 itfaiye aracı bulunduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI