Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu’da 2014 yılı içerisinde hayvancılıkla uğraşan 4 bin 515 üreticiye 5.7 milyon TL destek verildiğini, ilerleyen günlerde de 5 bin 985 üreticiye daha 4.5 milyon TL destek ödemesi yapılacağını belirterek, "Ordu’da 2014 yılında hayvancılığa 10.2 milyon TL destek ödemesi yapılmış olacak" dedi.
Ordu’da hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yatırımlar devem ediyor. Hayvancılıkta, hayvansal üretimin arttırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması, yerli hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi için destek ödemeleri yapılıyor. 2014 yılı içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ordu’da aktif kovan, kırmızı et ve çiğ süt, konularında hayvancılık yapan 4 bin 515 üreticiye 5.7 milyon TL destek ödemesi yapıldı. 2014 yılı içerinde ayrıca Anaç Sığır, Anaç Manda, Anaç Koyun-Keçi ve Besilik Materyal Temini Anaç Sığır Desteklemesi kapsamında başvuruda bulunan 5 bin 985 üreticiye ise önümüzdeki günlerde 4.5 milyon TL tutarında destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Bu desteklemelerle birlikte 2014 yılı içerisinde Ordu’da hayvancılığa 10.2 milyon TL destek ödemesi yapılmış olacak.
"DESTEKLEMELER HAYVANCILIĞI GELİŞTİRECEK"
Konuyla ilişkin açıklama yapan Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, "2014 yılı için hayvancılık desteklemeleri kapsamında Aktif Kovan, Kırmızı Et ve Çiğ Süt desteklemelerine başvuruda bulunan toplam 4 bin 515 üreticimize 5.7 milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Yine Anaç Sığır, Anaç Manda, Anaç Koyun-Keçi ve Besilik Materyal Temini Anaç Sığır Desteklemesi kapsamında İl ve İlçe Müdürlüklerimiz kanalıyla başvuruda bulunan 5 bin 985 üreticimizin destekleme icmalleri hazırlanarak bakanlığımıza gönderilmiştir. Başvuruda bulunan bu üreticilerimize önümüzdeki günlerde toplam 4.5 Milyon TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Yapılacak olan bu desteklemeler ile 2014 yılı için hayvancılığa verilen toplam destekleme tutarı 10 milyon TL’nin üzerine çıkacaktır" diye konuştu.
Yapılan desteklemelerle Ordu’da hayvancılığın gelişeceğini ifade eden Yılmaz, "Bu destekleme miktarının ilimiz hayvancılığına olumlu katkılar sağlayacağını ve ilimiz hayvancılığını daha da geliştireceğini düşünüyorum. İl Müdürlüğü olarak gerek ilimiz hayvancılığının gelişmesi gerekse Bakanlığımızın sunduğu tüm desteklemelerden üreticilerimizin maksimum düzeyde faydalanması için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.