Aliağa Belediyesi kent yenileme ve çevre düzenleme faaliyetleri kapsamında ’Karakuzu Mahallesi’nde çalışmalarına başladı.
Çalışmaları yerinde incelemek üzere Karakuzu Mahallesi’ne giden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, vatandaşlara Karakuzu Mahallesi’nin çehresini değiştirecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Acar, "Karakuzu Mahallesi’ne, beş yüz metre kanalizasyon, dere ıslahı, yirmi bin metre kare taş ve yirmi beş kilometre sathı kaplama yapacağız. Bakıma muhtaç olan Karakuzu Camisi’nin minaresini elden geçireceğiz. Yıkılma tehlikesi olan yapılar için önlem alacağız. İki adet normal, bir adet modern durak inşa edeceğiz. İçinde çocuk oyun grubunun olduğu bir kent park kuracağız. Aynı zamanda yine burada insanların dinleneceği, piknik yapabilecekleri bir mesire alanı oluşturacağız. Bunun yanında, mezarlıkların bakımı, ağaçların budanması, çevrede ki yabani otların temizlenmesi ve çiçeklendirme çalışmaları yapacağız" dedi.
“DEĞİŞİMİ HERKES FARK EDECEK”
Köy statüsünden mahalle statüsüne dönüştükten sonra hizmet noktasında Karakuzu sakinlerinin sıkıntı çekebileceğini düşündüğünü ancak Aliağa Belediyesi’nin ilçe genelindeki mahallelerde başlattığı çalışmalar sonrasında fikrinin değiştiğini belirten Karakuzu Mahalle Muhtarı Mehmet Yamaner, "Yapılan çalışmalar neticesinde mahallemizin cehresinin değişeceğine ve bir ay sonra bu değişimi herkesin fark edeceğine inanıyorum. Yapılan çalışmalar için Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a, müdürlerine, amir ve ekiplerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.