Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM basın mensupları ile Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve 2014 yılını değerlendirdi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için basın mensupları ile öğle yemeğinde bir araya gelen UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım Dünya, Ülkemiz ve UOSB’nin 2014 yılını değerlendirdi. 2015 yılı beklentilerini ve yeni yılda yapmayı planladıkları projeleri basın mensupları ile paylaşan Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu; “Kıymetli Basın mensupları, Dünya ekonomisine kısaca göz attığımızda, küresel ekonomik toparlanma süreci kırılgan olmakla birlikte, ılımlı ancak düzensiz bir şekilde devam ettiği görülmekte. Ülkemizde ise Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmeler ihracatımız üzerinde baskı yaratmış ve ihracatımızdaki artış beklenen düzeyde gerçekleşmemiştir. İhracatımızın 2010 yılında 102 milyar dolar seviyesinden 2014 yılında 156 milyar dolar seviyesine çıkması oldukça sevindiricidir ama Ülke olarak belirlenen hedeflere ulaşabilmek için bu rakamın daha yukarılara taşınması gerekmektedir. Ülke olarak ihracatımız ne kadar artarsa, dünya ekonomisindeki konumumuz da o kadar güçlü olacaktır. Uşak ve Uşak sanayisi olarak bu doğrultuda çalışıyoruz ve ülkemizdeki önemli merkezlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” Dedi.
“TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN YILDIZI UŞAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ”
Uşak Organize Sanayi Bölgesi olarak Türkiye’nin yükselen yıldızı olma hedefi ile çıktığımız yolda hızla ilerlemekteyiz diyen Yıldırım; “Sanayi Gazetesinin yaptığı araştırmaya göre bölgemiz 280 Organize Sanayi Bölgesi arasında Elektrik, Su ve Doğalgaz tüketimleri açısından 12. Sırada, Firma sayısı olarak 15. Sırada, alan büyüklüğü olarak 29. Sırada ve istihdam bakımından 26. Sırada bulunmaktadır. Bu veriler bize Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin hedeflerine ulaşmada önemli adımlar attığını ve ülke için önemli bir bölge durumuna geldiğini göstermektedir. Sanayicilerimizden ve şehrimizden aldığımız destekle gerçekleştirdiğimiz ilerlemenin, kesintisiz olarak devam edeceğine inanıyoruz.” İfadesini kullandı.
“ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ KULLANIMLARIMIZ VE İSTİHDAMIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA”
2014 yılı Uşak Organize Sanayi Bölgesi için oldukça verimli bir yıl olduğuna da değinen Ali Yıldırım; “Bölgemiz önceki yıllara göre daha çok çalışmış, daha çok üretmiş, hem şehir hem de ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamıştır. Rakamlarla belirtmemiz gerekirse göreve geldiğimiz 2010 yılına göre; elektrik kullanımının yüzde 37,9, doğalgaz kullanımının yüzde 16,8 ve su tüketiminin de yüzde 61,7 oranında arttığını görmekteyiz. Ayrıca 2010 yılında 8 bin 800 seviyesinde olan istihdamımız, 2014 yılında 11 bin 750 seviyesine ulaşarak yüzde 33,5 artış göstermiştir.” Dedi.
“UOSB BİRÇOK HEDEFİNE ULAŞTI, ŞİMDİ SIRA YENİ HEDEFLERDE”
Yıldırım; “Bölge olarak Sanayicilerimize ve çalışanlarımıza kaliteli, kesintisiz ve iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz. UOSB Yönetim Kurulu Başkanı olarak ben ve Yönetim Kurulundaki Üyelerimiz bu doğrultuda projeler üretiyor ve gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Bizler sadece Uşak Organize Sanayi Bölgesi için değil, şehrimizin, ülkemizin ve dünyamızın kazancı olacak projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bölge olarak, “Türkiye’nin Yükselen Yıldızı” olma yolunda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor, İlimizin de Ülkemizdeki önemli merkezlerden bir tanesi olması için çalışıyoruz. Özellikle ilimizin hem ülke hem de dünyaya tanıtılması için basın mensubu arkadaşlarımıza büyük bir sorumluluk ve yük düşmekte. Bu doğrultuda yapacağınız çalışmalarda her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu vesile ile tüm basın emekçisi arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.