PTT 1. Lig’in 19. haftasında deplasmanda, Şanlıurfaspor ile karşılaşacak olan Antalyaspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleştirilen antrenmana kırmızı-beyazlı takım koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Yarı sahada 5’e 2 top kapma çalışmasının ardından kırmızı-beyazlılar yarı sahada taktik ağırlıklı maç yaptı. Antrenmana sakatlığı bulunan Diarra katılmazken, hafif sakatlığı bulunan Osman ise takımdan ayrı koşu yaptı.
Antrenmanın ardından gazetecilere değerlendirmede bulunan teknik direktör Hami Mandıralı, şampiyonluğa gittikleri yolda Karşıyaka beraberliği ile krediden 2 puan daha yediklerinin altını çizdi. Alınan 1 puanın ilerleyen haftalarda önemli olabileceğini ifade eden Mandıralı, hazırlanış açısından 2 gol attıklarını ama yedikleri 2 golün ise kendilerine yakışmadığını kaydetti.
"KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇ"
Verilen emeğin alınamayan karşılığına üzüldüklerini dile getiren Mandıralı, “Bu eksikliklerimizi gidereceğiz. Mazeretlere sığınmadan daha iyi nasıl oluruz. Bunun çalışmasını yapacağız. Şanlıurfaspor maçı var Cuma günü. Zor bir maç. Zorlu bir deplasman. Bizim takım deplasmanlarda da iyi oynuyor. Bu iştahımızı daha yükseltirsek oradan galip gelme şansımız var. Oyuncularımız ve biz buna inanıyoruz. Ama rakibimizin de gücünü biliyoruz. Ona öre önlemlerimizi alacağız. Galibiyet için yapılması gerekenlere çalışacağız. Deplasmandan puan yada puanlarla gelmek istiyoruz. Biz şampiyon olmak istiyorsak kazanmamız gereken bir maç. Bunun içerisi dışarısı olmaz. Antalyaspor güçlü bir takım. Cuma günü oyuncu kadromuz kendine yakışan futbolu oynarlar ve 3 puanla geliriz” dedi.
"MÜCADELECİ BİR TAKIMIZ"
Mandıralı puan kaybetmeleri ile ilgili olarak ise, “ Pozisyon almada dikkatsizliğimiz var. Nasıl gol yediğimizi ortada. Defans oyuncuları uzaklaştırdıkları topu biraz daha kenara atmaları lazım. Oyun içine atılırsa karambolde gol yiyoruz. Bunları izliyoruz, çözeceğiz. Bu hataları yapmadığımız zaman bizim takım gol yemez. Mücadeleci bir takımız. Bu kadar basit gol yememize onlarda üzülüyor. Defansif bölgede biraz daha dikkatli olmamız lazım” ifadelerini kullandı.
"BASİT GOL YİYORUZ"
Sakatlığı devam eden Diarra’nın önemli bir futbolcu olduğunu belirten Mandıralı, “Diarra kıymetli, değerli bir futbolcu. El parmakları kırık. 2 hafta daha uzak kalacak gibi. Ama inşallah en kısa sürede aramıza döner. Gücüne oyunculuğuna Antalyaspor’un ihtiyacı var. Görev alan oyuncularımızda mücadele ediyor. Ama bazen olmuyor. Karşıyaka maçında çok şahane 2 güzel gol attık. Yediğimiz gole bakarsanız üzülüyorsunuz. Basit gol yiyoruz. Özeleştiri yapıp, bu hatalardan biran önce vazgeçmemiz lazım” diye konuştu.
"ANTALYASPOR’U İSTEDİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ"
Yapılan transferleri de değerlendiren Mandıralı, “Oturmuş bir kadromuz var. Tecrübeli deneyimli oyuncu aldık. Yaşları çok genç değil. Bunların deneyiminden faydalanmak istiyoruz. Süper Lig görmüş oyuncular. Oyunculuk ve ağabeylik yapmaları çok önemli. Fazla transfer yaparak takımın dengesini bozmak istemedik. Çok oyuncu almanın bize çok şey katacağını düşünmedim. İsteğimiz 3 oyuncuyu aldık. Onlardan performans bekliyoruz. Daha iyi olacaklar. Onların katkısıyla daha da güçleneceğiz. Nokta transferler yaptık. Diğer oyuncularla onları harmanlayıp, Antalyaspor’u istediği yere taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.