AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Ayşe Sula Köseoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ortahisar esnafını ziyaret etti.
Köseoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Meydan Parkı ve Sıra Mağazalar Caddesi üzerinde yer alan esnafları ziyaret etti. Esnafların sıcakkanlılığı ve güler yüzlülüğü ile karşılaşan Köseoğlu, esnafın sorunlarıyla yakından ilgilenerek yapacağı projeleri tek tek anlattı. Köseoğlu, AK Parti’nin hayallerin gerçekleştirildiği hükümetlerin partisi olduğunu belirterek, “Şimdi birileri çıkmış koalisyondan bahsediyor. Koalisyon Türkiye’nin istikrarına ve büyümesine pranga vurmaktır. İstikrarsızlık bekleyenler ve istikrarsızlıktan beslenenler millet iradesi karşısında bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Bu millet onlara 7 Haziran’da en ağır cevabı verecektir. Bugün Türkiye tarımı ile turizmi ile ihracatı ile göz kamaştıran bir ülkedir. İstikrar sürsün ki, Türkiye büyüsün, Trabzon büyüsün. İstikrar yoksa kalkınma olmaz. Eski Türkiye’nin tüm kurumları, uygulamaları ve alışkanlıkları, artık ilerleme ve gelişimi sağlama konusunda yetersiz kalıyor. 2023 vizyonumuz, gelişmiş ülkeler arasında ilk sıraları hedefliyor" dedi.
Daha sonra Çukurçayır ve 1 Nolu Erdoğdu mahallelerinde ev ziyaretleri gerçekleştiren Köseoğlu, kadınların, karar alma mekanizmalarına katılımını artırmak için gerek mevzuat gerekse uygulamaya yönelik pek çok adım attıklarına değindi.
Köseoğlu, erkek ve kadın arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdıklarını belirterek, "Kadın istihdamında artış hızla devam ediyor. 2002 yılında kadın istihdam oranı yüzde 25,3 iken, 2014 yılında çalışma çağı nüfus baz alınarak kadın istihdamı oranı yüzde 29,5, kadınların işgücüne katılım oranı ise yüzde 33,6’ya yükseldi" diye konuştu.