Konya’nın Ereğli ilçesinde 2015 yılında yapılacak olan hizmetlerin masaya yatırıldığı toplantı Belediye Başkanı Özkan Özgüven başkanlığında gerçekleştirildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Adem Erdal, KOSKİ, Enerya, Telekom, Medaş Konya Büyükşehir Fen İşleri Müdürlüğü ve Ereğli Belediyesi Birim Müdürleri yanında firma temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 2015 yılında yapılacak olan alt ve üst yapı çalışmaları ele alındı.
Özellikle kanalizasyon, su, doğalgaz, elektrik hatlarının yeraltına alınması gibi alt yapı çalışmalarının hızlanması ve bir an önce yapılması gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, bu çalışmaların tamamlanmasının akabinde üst yapı çalışmaları olarak asfalt serim ve kaldırım çalışmalarının yapılacağını söyledi. Yapılacak çalışmaların oluşturulacak ekiplerle hızlı seyretmesi gerektiğini vurgulayan Özgüven, bu çalışmalarda tüm müdürlüklerin işbirliği içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.
“UZUN VADELİ HİZMET ÜRETECEĞİZ”
Başkan Özgüven sorunların çözümünde bir kaç yıllık değil uzun vadede ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hizmet üreteceklerini belirttiği konuşmasında, “Yatırım planlarımızda hizmet kalitesini ön planda tutuyoruz. Belediyemiz, Büyükşehir, KOSKİ, Enerya, Telekom ve Medaş işbirliğinde özellikle ana güzergahlarda başlatılan çalışmalarda kısa sürede yol alacağız. Tüm kurumlar koordineli bir şekilde hizmet kalitesini ortaya koyarak sorunlara çözüm üreteceğiz. Altyapı çalışması tamamen bitirilen yerlerde hemen üst yapı çalışmaları başlayacak. Yapılacak bu çalışmalar kısa vadeli değil uzun vadeli hizmetler olarak halkımıza yansıtılacak. Yapılacak hizmetin ömrü 3-5 değil 20-25 yıllık olacak. Bu çalışmalarla Ereğli yeniden inşa edilecek” dedi.