Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), () - ANAYASA Mahkemesi'nin (AYM) 17 üyesinden 11'inin oyunu alan Zühtü Arslan'ın başkan seçilmesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde sevinçle karşılandı.
Sorgun'da esnaf olan Zühtü Arslan'ın kardeşi 42 yaşındaki Adem Arslan, ağabeyinin Anayasa Mahkemesi Başkanı seçildiğini internet öğrendiğini söyledi. Adem Arslan, "Süreçten haberimiz vardı, kendisiyle sürekli telefonla görüşüyorduk. Bu sabah haberi duyduğumuzda çok sevindik. Küçüklüğünden beri çok çalışkandı. Çok özverili bir şekilde çalışıyordu. Cenabı Allah da ona böyle bir makam nasip etti. İnşallah ülkemize ve memleketimize hayırlı uğurlu olur" dedi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, Zühtü Arslan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı seçilmesinden dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Başkan Şimşek, "Zühtü Aslan, Sorgun İmam Hatip Lisesi mezunu. Kendisini iyi yetiştirdi. Ardından Polis Akademisi, daha sonra Anaya Mahkemesi üyeliği, derken şimdi Anayasa Mahkemesi Başkanı oldu. Kendisini tebrik ediyorum. İnşallah hata yapmaz, yanlış karar vermez" dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın teyzesinin oğlu Ümit Ekim ise akrabaları olarak çok memnun olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI