İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı olmak isteyen Ersan Gökgöz, bağımsız adaylardan alınan 10 bin 167 TL’yi protesto etmek için adaylığını 85 kilogram ağırlığında 10 bin 167 adet madeni 1 TL’yle yaptı.



Gayrimenkul danışmanlık şirketi sahibi Ersan Gökgöz, bağımsız adaylardan alınan 10 bin 167 TL’yi ilginç bir yöntemle protesto etti. Gökgöz, Türkiye Cumhuriyet İstanbul Defterdarlığı Şişli Mal Müdürlüğü’ne geldi.

Gökgöz, adaylık için ödenecek olan 10 bin 167 TL’yi 85 kilo ağırlığında 10 bin 167 adet madeni 1 TL’yle yaptı. Gökgöz, her biri 8.5 kilo ağırlığında olan 10 adet bez poşeti 5 kişinin yardımıyla aracının bagajından çıkarabildi. Paralar Merkez Bankası’ndan alındığı ve torbaların üzerinde mühür olduğu için sayılmadan işlem yapıldı. Gökgöz’ün basın mensuplarına açıklama yaparken elindeki para dolu poşetleri taşımakta güçlük çektiği görüldü.

Bağımsız milletvekillerinden alınan paranın fazla olmasını protesto eden Gökgöz, “Bağımsız milletvekilleri adaylarından harç olarak istenen parayı yatırmak için gelmiş bulunuyoruz. Rakamın yüksekliğini protesto etmek amacıyla her biri 1 TL’den oluşan 8.5 kilo ağırlığında 10 tane poşet halinde içeriye teslim edeceğiz. Bu şekilde getirmemizin amacı protestodur. Bağımsız adayların seçime girmesi engellenmesi amacıyla yapılmış bir uygulamadır. Siyasi parti adaylarından bir kuruş para almayan Yüksek Seçim Kurulu bağımsız adayların seçime girmesini zorlaştırmak için bu parayı almaktadır” dedi.

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapacağını kaydeden Gökgöz, “Ben bu parayı bulup getirdim. Bu kadar parayı bulup getiremeyen arkadaşlarım çekildiklerine dair mesaj attılar. Ben onların haklarını savunmak üzere burada bulunuyorum. Bu demokratik bir uygulama değildir. Şuan 85 kilo para teslim ediyorum" dedi. Gökgöz, buradaki işleminin ardından adaylık başvuru için Çağlayan Adliyesi’ne gitti.