Taylan YILDIRIM/İZMİR () - İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde, Berkin Elvan, ölümünün birinci yıldönümünde adının verildiği sokakta anıldı. Elvan'ın faillerinin bulunmasını isteyen, Demokrasi Platformu katılımcıları, sokağın girişinde bulunan tabelaya da ekmek astı.
Gezi olayları sırasında, polisin gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıldönümünde, Narlıdere'de adının verildiği sokakta anıldı. Daha önce Yavuz Bingöl adını taşıyan ancak sanatçının tepki çeken açıklamalarının ardından Narlıdere Belediyesi'nin bu tabelayı indirip Berkin Elvan adını verdiği sokakta tören düzenlendi. Nardılere Kaymakamlığı'nın veto etmesine rağmen halen Berkin Elvan tabelasının durduğu sokakta Demokrasi Platformu üyeleri açıklama yaptı. Platform adına basın açıklamasını Eğitim Sen 6 No'lu Şube Başkanı İdil Uğurlu okudu. Uğurlu, “Bazı insanlar vardır bir asır da yaşasalar, kendilerini anacak hiçbir şey bırakmadan hayata veda ederler. Ama bazıları vardır ki, yaşadıkları kısa süre sonrasında aramızdan ayrılırken bile hepimize önemli dersler verir. Berkin Elvan 269 gün boyunca hepimize, 'sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın, hepimizin uyanması gerekir' mesajını vermiştir. Berkin'in verdiği bu mesajın gereğini yerine getirmek, boynumuzun borcudur. Gezi direnişinde kaybettiğimiz çocuklarımızın uğruna canlarını verdikleri, eşit, özgür, demokratik biri ülke ve dünyayı kuruncaya kadar, mücadelemizi kararlılıkta sürdüreceğiz" dedi.
Basın açıklamasında ayrıca, Yavuz Bingöl isminin sokaktan silinmesini kaymakamlığın kabul etmemesine de tepki gösterildi. Katılımcılar Narlıdere Belediyesi'nin üç kez aldığı isim kararında direnmesini istedi. Bu arada basın açıklamasının ardından, Berkin Elvan'la özdeşleşen, ekmek de poşet içerisinde sokak girişinde bulunan tabelaya asıldı.

FOTOĞRAFLI