EDİRNE Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 654’üncüsü düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinliklerinde Bengü, Şevval Şam, Gökhan Tepe, Yeni Türkü ve Coşkun Sabah gibi ünlüler konser verecek.
Edirne’de bu yıl 654’ncü heyecanı yaşanacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 20-26 Temmuz tarihleri arasında Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılacak. Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlik programına göre, kentte birçok ünlü sanatçı hayranları ile buluşacak. Etkinliklerin ilk konserinde şarkıcı Bengü konser verecek. Sarayiçi Mevkii'ndeki konser 20 Temmuz’da saat 21.00’da başlayacak. Diğer günlerde ise sırasıyla Coşkun Sabah, Suavi, Yeni Türkü, Gökhan Tepe ve Şevval Sam sevenleriyle buluşacak.
GÜREŞ BİLETLERİ SATIŞTA
654’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin biletleri de internet ortamında satışa çıktı. Güreşlerin başladığı 25 Temmuz Cumartesi günü giriş biletleri 1’inci kategori 50 lira, 2’inci kategori 40 lira olarak belirlendi. Başpehlivanın seçileceği 26 Temmuz 2015 Pazar günü ise 1’nci kategori bilet fiyatı 70 lira, 2’nci kategori bilet fiyatı ise 60 lira olarak belirlenerek satışa çıkarıldı.
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan tüm Türkiye’yi tarihi güreşleri izlemeye davet ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Edirne Belediyesi olarak, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni, geleneksel yapısına dokunmadan değiştirmeye, geliştirmeye ve tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yıl 654’ncüsü düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne tüm güreş severleri bekliyoruz."
Geçen yıl düzenlenen 653’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı finalde İsmail Balaban’ı yenen Fatih Atlı kazanmıştı.

FOTOĞRAFLI