Konya’nın Beyşehir ilçesinde, son 24 saattir aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle seviyesi ve debisi yükselen sulama kanalının yerleşim merkezinde oluşturabileceği muhtemel su taşkını belediye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile önlendi.
Beyşehir ilçesine bağlı Esence Mahallesi’nde etkili olan yağışların ardından yerleşim merkezinden geçen sulama kanalından akan suların debisi aniden yükseldi. Kanal sularının bölgede taşkın tehlikesi oluşturması üzerine Beyşehir Belediyesi iş makineleri Esence Mahallesi’ne yönlendirildi. Ekiplerin burada taşkın oluşabileceği düşünülen yerlerde yaptığı set çalışmalarının ardından mahalle muhtemel bir su baskınından kurtarıldı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu ile birlikte Esence Mahallesi’ni ziyaret etti. Yerleşim biriminde yağışların sular altında bıraktığı alanlarda ve kanal boyunda incelemelerde bulunan ve çalışmalara nezaret eden Özaltun, zamanında müdahale ile mahallenin su baskını tehlikesinden kurtarıldığını söyledi. Dünden bu yana devam eden yağışlar nedeniyle bölgedeki ekili ve bazı alanlarda su birikintileri ve küçük göletler oluştuğunu belirten Özaltun, ancak ev ve ahır gibi mekanlarda bir su baskını ve buna bağlı bir maddi kaybın söz konusu olmadığını dile getirdi.
Özaltun, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek gelecekte bu tür olaylara karşı alınabilecek tedbir ve önlemler konusunda da istişarede bulunduklarını sözlerine ekledi.