Hard Rock Cafe İstanbul, dünyanın en büyük müzik gurubu yarışması için müzik gruplarını sahneye çıkarmaya başladı.
Hard Rock, 5 yıldan bu yana her yıl, uluslararası sahnesinde yetenekli müzik gruplarını ağırlamak üzere dünya çapında bir arayış başlatarak genç müzisyenlere sunduğu fırsatı devam ettiriyor. Online oylamalarla HRC İstanbul’u temsil etmesi için belirlenecek gruplar, yarışma için Mart ayı boyunca canlı performansları için sahne alacaklar. Her hafta 3 grubun canlı performans sergileyeceği bu süreçte jüri koltuğunda, Sony Music Genel Müdürü Şemsettin Göktaş, Pentagram’dan Tarkan Gözübüyük, Aylin Aslım, Karnaval’dan Yalçın Birol ve gazeteci Barış Akpolat yer alacak ve o hafta haftanın birincisi seçilecek.
Her haftanın birincisi olan grup son olarak 26 Mart’ta büyük final için performanslarını sergileyecekler ve jüri kararı ile belirlenecek bölge birincisi, Hard Rock Cafe Istanbul’u temsil etmek ve Barcelona’da performans için aday olmaya hak kazanacak. Yarışma için canlı performansların gerçekleşmeye başladı. Sahne alan ilk gruplar ise Merlyn, Konseptsiz ve Soul Sacrifice oldu. Gruplar Barcelona’ya bir adım daha yaklaşmak için performanslarını sergiledikten sonra, jüri değerlendirmesi ile ilk haftanın birincisi Soul Sacrifice grubu oldu.
Hard Rock Cafe Istanbul’da Perşembe akşamları gerçekleşmeye devam edecek olan yarışmanın ileriki haftalar için konser takvimi ise şöyle;
12 Mart 2015 - 22:00 - Bonn The Band, Agency, Baht
19 Mart 2015 - 22:00 - Rubber Walrus, Orblood, In White