Korkuteli Tarım kredi kooperatifi, Korkuteli’nin en büyük gelir kaynaklarından mantar üretimini daha da yaygınlaştırmak ve çiftçilere düşük faiz desteği sunarak kalkınmalarını sağlamak için mantar kredisi vermek için çalışmalara başladı.
Korkuteli’ne bağlı Dereköy’de mantar üreticileri ve vatandaşlarla kahvehanede toplantı düzenleyen Tarım Kredi Kooperatifi Korkuteli ilçe Müdürü Ayşe Dudu Kocabaş ve Tarım Kredi kooperatifi Antalya Bölge müdürü İbrahim Kamil Kabalar, çiftçilerle buluştu. Tarım Kredi Kooperatifi Korkuteli ilçe Müdürü Ayşe Dudu Kocabaş, İlçede üretilen beyaz şapkalı prensesin daha da arttırmak için çiftçilere 0 faizle destek imkanı sunulduğunu söyledi
Tarım Kredi Kooperatifi ilçe Müdürü Ayşe Dudu Kocabaş, Korkuteli’de iki bin aileye yakın insanın mantarcılık ile uğraştığını ifade ederek " Biz mantar kompostunu firmadan alarak çiftçimize teslim edeceğiz. Üreticinin muhatabı biziz. Kompost üreticisi bizi bilecek. Biz çiftçimize destek olsun diye vadeli olarak alacağız ve üreticimizin kalkınmasına destek olacağız. Özellikle çiftçilerin ekonomik gelir seviyesini yükseltmek ve bunu sürdürülebilir hale getirmek ,önce var olan çalışmaları daha da hızlandırmak, güçlendirmek ve sahadaki etkinliğini artırmak için çalışıyoruz" dedi.
Tarım Kredi kooperatifi Antalya Bölge müdürü İbrahim Kamil Kabalar ise, Tarım Kredinin bin 800 noktada hizmet verdiğine dikkati çekerek, “Tarım Kredi olarak finansman ihtiyacını karşılamanın yanında ortaklarımızın hem yatırım sürecinde hem de yatırım bittikten sonraki süreçte bunun sürdürülebilirliği için neler yapacağımız konusunda da gayret göstereceğiz. Bu projelerde finansman ayağında Tarım Kredi Kooperatifleri olarak biz yatırımcılarımızın yanında olacağız, birlikte olacağız, destekçileri olacağız. Yatırım bittikten sonraki süreçte de yatırımlarını geliştirme konusunda girdi ihtiyaçlarının karşılanması ve çıktılarının değerlendirilmesi konusunda işbirliklerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.