AMASYA (AA) - Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, "Devletimizin yürüttüğü enerji politikalarına karşı değiliz ve eleştirmiyoruz, karşı bir duruş içinde de değiliz.  Biz kendi bölgemizde yapılması planlanan termik santralle alakalı tereddüt ve endişeler taşıyoruz, bunu ifade ediyoruz" dedi.

Merzifon ve Suluova ilçeleri sınırında yapılması planlanan termik santral ile ilgili gerçekleştirilen toplantı, Suluova ilçesindeki bir dinlenme tesisinde düzenlendi.

Toplantıda konuşan Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, bölgede yapılması planlanan termik santralin canlılara ve doğaya verebileceği zararları, etkileri hakkında genel manada bir iradenin ortaya konabileceğini, teknik detayların ise işin uzmanlar tarafından açıklanmasının doğru olacağını söyledi.

Ülkenin enerji ihtiyacının hat safhada olduğunu ifade eden Taşdan, şunları kaydetti:

"Devletimizin yürüttüğü enerji politikalarına karşı değiliz ve eleştirmiyoruz, karşı bir duruş içinde de değiliz.  Biz kendi bölgemizde yapılması planlanan termik santralle alakalı tereddüt ve endişeler taşıyoruz, bunu ifade ediyoruz. Bu süreçte Yeşil Suluova Platformu temsilcileri çeşitli çalışmalar yürütüyor. Ben her zaman ilçemin kalkınması ve gelişmesinden yanayım. Ama bunun da doğru şekilde yapılmasından yanayım. Bu hareket noktasını toplantıya katılan komşu yerleşim yerlerimizde bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. Yani yarın bu konuda devlet ile milleti karşı karşıya getirecek bir hareket içinde olmamalıyız. Yapılacakları konuşurken bunları iyi belirlemek lazım. Bu toplantıda termik santralin yapılması neticesinde ortaya çıkacak etkiler doğru verilerle tespit edilmeli ve doğru şekilde muhataplarına aktarılmalıdır."

- "Bu siyasi bir mesele değil memleket meselesidir"

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ise kendilerini doğru ifade edebilme noktasında ortaya atılan kırmadan, dökmeden yürütülecek faaliyetler fikrine kendisinin de katıldığını söyledi.

"Bu siyasi bir mesele değil memleket meselesidir" diyen Başkan Üçok, "Biz topraklarda huzurlu, rahat, sağlıklı ve sıhhat içerisinde yaşamak istiyoruz. Bir taraftan da ülkemizin gelişmesini istiyoruz şüphesiz. Burada hiç kimse Türkiye’nin enerji bağımlılığını savunamaz, bunu yaparken insan sağlığını birinci sıraya koymak gerekir.  Birçok konuda hem fikir olduğumuzu gördük. İnşallah bundan sonra yapılacak çalışmalarda ve sesimizi daha gür duyurmak adına güçlü bir birliktelik oluştu. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıya, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Yeşil Suluova Platform Sözcüsü ve Suluova TSO Başkanı Turgut Aksu, Vezirköprü TSO Başkanı Abdülkadir Fişekçi, Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Merzifon TSO Başkanı Fatih Altınay, Gümüşhacıköy TSO Başkanı Can Keleş, Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Esem Kodaman, AK Parti Suluova İlçe Başkanı Aydın Korkmaz ile diğer ilgililer katıldı.