Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3x3 Streetball (sokak basketbolu) Turnuvası sona erdi.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3x3 Streetball Turnuvası nefes kesen müsabakalarla sona erdi. Genç erkekler, kızlar ve büyük erkekler kategorilerinde toplamda 130 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalar Hüsrevpaşa Ortaokulu bahçesindeki Metro Sahası’nda yapıldı. İki gün süren müsabakalar sonunda genç kızlar kategorisinde Crazy Girls birinci, Sticky Balk ikinci, Avengers Takımı ise üçüncü olurken, genç erkekler kategorilerinde ise Miami Heats birinci, BFG Takımı ikinci, Duman Takımı ise üçüncü oldu. Büyük erkekler kategorisinde ise Sout At Jazz birinci, Professors ikinci ve KPSS Mağdurları Takımı ise üçüncü oldu.
Müsabakalar sonucunda farklı kategorilerde şampiyon olan takımlar, 26-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda Van’ı temsil edecekleri belirtildi.
3x3 Streetball Turnuvası sonunda dereceye giren takımlara ödülleri Basketbol İl Temsilcisi Gökhan Gencer ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi. 2 gün boyunca devam eden ve Vanlı’ların da heyecan içerisinde izlediği müsabakalarda dereceye giren gençleri kutlayan Basketbol İl Temsilcisi Gökhan Gencer, 17 ilde düzenlenen 3x3 Sokak Basketbol Türkiye Turnuvası’na Van’ın da dahil edilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Gençleri spora olan ilgilerinden ve katılımlarından ötürü tebrik eden Gencer, turnuvada emeği ve katkısı olanları da kutladı.