MUĞLA(İHA)Marmaris turizm, sağlık ve eğitim sektöründe ilçe adına önemli girişimlerde bulunmuş olan 79 yaşındaki iş adamı Tuna Hetman’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Eski ortaklarından olduğu özel bir hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Hetman için bugün önce kendi yaptırdığı Ahu Hetman İlkokulu’nda tören düzenlendi. öğle namazının ardından da hayırsever işadamının naaşı Armutalan Mezarlığı’na defnedildi.
Önceki gün kurucusu olduğu Özel Ahu Hastanesi’nde yaşamını yitiren Marmaris’te turizm ve sağlık sektöründe sayısız hizmetleri bulunan 79 yaşındaki hayırsever işadamı Tuna Hetman son yolculuğuna uğurlandı.
Bir ay önce kalp rahatsızlığı yaşayan Hetman, 25 yıl önce yaşamını yitiren kızı Mehlika Ahu Hetman anısına 1993 yılında yaptırdığı ve eski ortaklarından olduğu Ahu Hetman Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada kendisine zatürre teşhisi konarak, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Hetman böbrek yemezliği ile karşı karşıya kaldı. Ardından diğer iç organlarında da yetmezlikler ortaya çıkan Hetman, doktorların müdahalelerine rağmen 8 Nisan Çarşamba günü akşamüzeri yaşamını yitirdi.
Ölümüyle yakınlarını ve sevenlerini yasa boğan Hetman’ın cenazesi ise bugün Armutalan Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında Armutalan Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Hetman’ın cenaze törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, İlçe emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, turizm sektör temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.