Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hafsa Sultan Mahallesinde planladığı Kentsel Yenileme projesi vatandaşın takdirini topladı. Projeyi çok beğenen vatandaşlar, projenin arkasında duracaklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler. Başkan Ergün de vatandaşı projenin arkasında durmaya davet etti.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehir Plancısı Ahmet Turgut, hak sahiplerinin sorularını yanıtladı. Projenin ne kadar zamanda hayata geçirileceği yönündeki soruya cevap veren Başkan Ergün, “Burası belediye imkanları ile yapılacak. Belediyemiz kendisi yapacak. Protokolleri kat karşılığı anlaşmaları büyükşehir belediyesiyle yapacaksınız. Garantör büyükşehir belediyesi ve Cengiz Ergün’dür. Tamamlanacak mı diye endişeniz olmasın. 40 yılını konut sektöründe geçiren biri olarak sizlerin oluruyla tamamlamayı planlıyoruz. Daha sağlıklı binalarda oturmanızı arzuluyoruz. Projelendirilmesi sizlerden alınacak taleplerle planlar çizilecek. Ön arka yan daireler arasında kesinlikle şerefiye fiyatlandırması yapılacak. Kimse mağdur olmayacak” diye konuştu.
BAŞKAN ERGÜN: HAKKINIZ ARAYIN
Vatandaşların bu projenin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçip geçmeyeceğine dair sorusunu cevaplandıran Başkan Ergün, ”Eğer yapılsın derseniz, mutabakatını alırsak, gelecek ay meclise bunu getireceğiz. 180 parselin yüzde 90’lar civarında burada bir olur olacağına inanıyorum. Hiçbir şekilde sizlerin mağdur edilmeyeceği bir planlamadır. Sizlerin memnun olacağınız metrekarede daireler almanız söz konusu olacak. Yüzde 80-90 olur gelirse bunun önünde kimse duramaz. Meclise gelir hakkınızı isterseniz. Geçmiş dönemde üç beş kişinin siyasi olarak bu planları engellendiğini biliyorsunuz. Siz isteyenler olarak gelip hakkınızı arayacaksınız. Şuanda açık net söylüyorum. 180 kişi içinde yapılan görüşmelerde sadece olumsuz bakan parsel sayısı 15’tir. 2 parsel hiç gelmemiş. Görüşme yapmamış. 13 arkadaş da olumsuz baktığını söylemiş. İçinde bir tanesi 10 daire bile istedi. Ama sizlerin çoğunluğunun istediği bir projeyi hep birlikte yapacağız. Yine önünüze çıkıyorum, bu seferde olmazsa sizin bileceğiniz bir karar. Karar sizindir. Biz koyunlarımızla tavuklarımızla yaşayacağız diyen kişi aynı şekilde yaşamaya devam edebilir. Bütün vatandaşların mağduriyeti söz konusudur. 10 kişinin isteği doğrultusunda 180 kişinin hakkı engellenemez. Bugün oradaki dairelerin kaç para ettiğini sizler iyi biliyorsunuz. 60-70 bin lira ediyorlar. Buradan sağlayacağınız gelirin hesabını yapın.” dedi.
Başkan Ergün, “Hazreti Ömer adaletine inanıyoruz. O’nun kadar adaletli olamayız ama herkes bulunduğu yere göre tek tek inceleme yapılarak ortaya bir şablon çıkıyor. Birinin 10 metre bina fazlalığı, bunların hepsi belirli bir matematikle sizin önünüze sunuluyor. Ben bunun garantisini veriyorum.” diye konuştu.
KURA İLE BELİRLENECEK
Vatandaşların projede her konut için bir otopark alanı olup olmayacağını sorusunu cevaplandıran Başkan Ergün, Bu bir örnektir. Vatandaş bu hakkaniyetlidir biz bu işten mutlu oluyoruz derse diğer adalar için örnek olacaktır. Her konuta birer araç otopark yeri mevcuttur. Açık alanlar da var kapalı otopark da var. Her dairenin birer otoparkı var. Daireler kura ile belirlenecektir. Kurada bulunduğun parselin üstündeki bloktan alacaksın. Noter huzurunda kura çekilecek” dedi.
20 YILDIR BU PROJEYİ BEKLİYORUZ
Toplantıya katılan vatandaşlar, projeyi çok beğendiklerini belirterek, Başkan Ergün’e teşekkür ettiler. Yıllardır bu projeyi bekleyen hak sahipleri, meclisten bu projenin geçmesini istediklerini dile getirdiler.
Hak sahiplerinden Mahmut Yılmaz, “Böyle bir toplantı için çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizde bir yeşil alanımız yok. Yaşlıların oturacağı bir park da yok. Arsa sahiplerinin haklarını koruyarak bu projeyi yaparsınız diye düşünüyorum. Manisalılar için bir ilk olur diye ilk olur diye düşünüyorum” derken, bir diğer hak sahibi Fatma Şenay da, “Biz yıllardır kirada oturuyoruz. Ben iki çocuk okutuyorum. Kira ödüyorum. Ben 20 yıldır bu projeyi bekliyorum. Artık itirazları kabul etmiyoruz. Artık yeter diyorum. Biz gerçekten zor durumdayız. Ben ev istiyorum. İki arsa için 20 yıldır bekledim. Biraz bizi de düşünsünler.” şeklinde konuşarak düşüncelerini dile getirdi.