Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Şubesi tarafından kentte uzun bir süredir öğrencilere yönelik verilen “Deprem Bilinçlendirme Semineri” düzenlenen plaket töreni ile sona erdi.
Kentte 36 ayrı okulda yaklaşık 6 bin 500 öğrenciye verilen seminerlerin sonuncusu Afyon Lisesi konferansa salonunda gerçekleştirildi. Plaket töreninde konuşan AKUT Afyon Eğitim Bölümü Sorumlusu Hıdır Özcan Özkan seminerlerin verimli geçtiğini ifade ederek, “Seminerlerde öğrencilere, AKUT Afyon seminer birimi gönüllülerimiz tarafından, deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında video ve slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verilmektedir. Seminer sırasında deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterilmekte olup, deprem sonrası hayat kurtarmada ilk bir saatin önemi vurgulanarak, bilinçli hareket etmenin deprem ve benzeri acil durumlardaki önemi vurgulanmaktadır. Şu ana kadar 6 bin 500 öğrencimize ve 330 öğretmenimize afet bilinçlendirme semineri verildiğini ancak eylül ayında tekrar başlayacak olan seminerler ile yılsonuna kadar 10 bin öğrenci ve 500 öğretmenimize ulaşmayı hedeflemekteyiz” dedi.
“YALÇIN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ”
Törene katılan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise konuşmasında şunları söyledi: “AKUT’la yapılan işbirliği ile okullarımızda gerçekleştirilen seminerler sayesinde öğrencilerimize küçük yaşta afet bilincinin aşılanmaya çalışıldı. Bu konuda ülkemizin önde gelen sivil toplum örgütü olan AKUT’la birlikte çalışmaktan duyduk. İleriki yıllarda AKUT’la olan işbirliği artarak devam edeceğini ve müdürlük olarak her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isterim.”
Seminer sonunda AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu tarafından, seminerlere vermiş oldukları katkı ve destek için İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a ve göstermiş oldukları üstün performans ve özveriden dolayı AKUT Afyon Eğitim Bölüm Sorumlusu Hıdır Özcan Özkan’a plaket takdim edildi.