Antalya’nın Kumluca ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) Kaş Temsilciliği tarafından organize edilen toplantıda Kaş ve çevresinde hizmet veren serbest muhasebeci ve mali müşavirler ile KUTSO yönetimi bir araya geldi.
Toplantıda, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ndeki (MERSİS) yenilikler ve yaşanan sıkıntılar ve Kaş’ın ticari hayatını geliştirmek adına atılabilecek adımlar konuşuldu. Kaş’ın KUTSO’nun hizmet verdiği Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçeleri içerisinde turizmle ön plana çıktığını belirten Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, "Batı Antalya’daki diğer ilçelerimizin turizm konusunda Kaş’tan öğreneceği çok şey var. Kaş ve çevresinde hizmet veren işletmelerimiz butik hotel turizmini hakkıyla icra etmektedir ve bu konuda gerekli bilgi birikimine sahiptirler. Fakat maalesef bölgemiz ürettiği katma değerin karşılığını alamamaktadır" dedi.
"KAŞ’TA ALT YAPIMIZI GÜÇLENDİRDİK"
KUTSO’nun yeni yönetimi olarak göreve geldikleri günden bu yana gerek yol gerek havaalanı konusunda birçok girişimde bulunduklarını kaydeden Günay, "İnşallah kısa zaman sonra bu çabalarımızın sonucunu görmeye başlayacağız. Ayrıca Kaş’ta bulunan üyelerimizin odamızdan daha iyi hizmet alabilmesi için Kaş Temsilciliğimizi yeni yerine taşıyarak üyelerimizin Kaş dışına çıkmadan bütün işlemlerini yaptırabilecek şekilde donattık" diye konuştu.
"MUHASEBECİLERİMİZİN YANINDAYIZ"
Türkiye’de sivil toplum yapısının yeterince anlaşılamadığı için meslek odalarının bir devlet dairesi gibi anlaşıldığını da sözlerine ekleyen Günay, şunları kaydetti:
"KUTSO’nun yapısını Batı Antalya’nın tecrübeli iş adamları oluşturmakta ve gücünü bölgenin ticari hayatından almaktadır. Bu yapıyı gerçek gücüne ulaştırmak ve üyelerimizle olan bağımızı kuvvetlendirmek amacıyla tüm üye veri tabanımızı elden geçirdik. Üyelerimize iletişim sağlayabileceğimiz tüm kanalları hayata geçirdik. Bir firmanın ticari hayatına ilk adımı atmasından, büyüyüp, güçlenip, dev bir şirket olmasına kadar gerçekleşen tüm süreç içerisinde en büyük destekçisi ve sırdaşı muhasebecisidir. Bu anlamda serbest muhasebeci ve mali müşavirler ayına zamanda firmalarımızın vizyonu ve ilişkilerinde de belirleyici rol oynamaktadırlar. İşte bu yüzden biz üyelerimizle kurduğumuz karşılıklı ilişkiler kadar muhasebecilerimizle olan ilişkilerimizi de önemsiyoruz. Muhasebecilerimizin yaşadığı sıkıntılar dolaylı olarak ticari hayatı da etkilemektedir. KUTSO olarak tüm muhasebecilerimizin yanındayız. Kendilerini üyelerimizle aramızda güçlü bir bağ olarak görüyoruz. Hizmetlerimizle ilgili görüş ve önerilerine de açığız."