Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, ‘Turizmde İstihdam ve Kariyer Günleri’, sektörün öncü firmalarıyla öğrencileri bir araya getirdi.
Etkinlikte öğrenciler firmalar tarafından kurulan stantlarda konu hakkında bilgi alarak, iş ve staj başvurusunda bulundu. Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Hande Uyar, sektör temsilcileriyle öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi.
Uyar, buradaki amaçlarının öğrencilere staj ve iş imkânı tanımak olduğunu belirterek, “Son yıllarda gelen turizm talebine paralel olarak turizm tesislerinin sayısının günden güne arttığı görülmektedir. Üniversitelerin sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ise ancak, üniversite ile sektörün iş birliğiyle sağlanabilir. Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programını olarak da bizler, turizm tesis yöneticilerini üniversitemize davet etmekteyiz. Öğrencilerimizle turizm yöneticilerini bir araya getirdiğimiz bu organizasyonlar sayesinde, öğrencilerimize staj ve okul sonrası iş bulma noktasında yardımcı olmaktayız” dedi.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay’ın sektör temsilcilerine katılım belgesi verdiği etkinlik, Antalya’da faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin, kurumlarını ve işletmecilik anlayışlarını anlatan sunumlarıyla devam etti. Etkinliğe Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun da katıldı. ‘Turizmde İstihdam ve Kariyer Günleri’ kapsamında öğrenciler katılımcı firmaların kurduğu stantlarda görüşmelerde bulunarak, staj ve iş başvurusunda bulundu.