Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını bin 500 Karşıyaka Belediyesi çalışanıyla birlikte kutladı.
Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde yapılan kutlamada, DİSK, Türk–İş ve memur sendikalarının bölge temsilcileri ve şube başkanları da hazır bulundu. Kısa bir süre önce belediyede çalışan bine yakın taşeron işçisine sendikal örgütlenme yolunun açılması, kutlama yemeğindeki coşkuyu doruğa çıkardı. Yemeğin sonunda hep bir ağızdan ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ sloganını atan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve bin 500 belediye çalışanı, dev aile fotoğrafıyla da bu birlikteliği ölümsüzleştirdi. Organizasyonda belediyenin en genç ve en yaşlı işçisine de çiçek verildi. Kürsüye gelen Başkan Akpınar, işçiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bir yıllık süreçte hep ilkleri yaşadık. Örnek alındık, taklit edildik. Bunun sırrı bizim birliğimizde ve gücümüzde. Bu enerjiyi ve birlikteliği yaratan memurumdan işçi kardeşime, taşeron işçisine herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim ortak hedefimiz, alın terimizi ve emeğimizin karşılığını vermektir. Bu sorumluluğu Karşıyaka halkına karşı taşıyoruz. Çünkü Karşıyaka halkı bize güveniyor. Karşıyaka halkı bizden çok şey bekliyor. İzmir halkı da bizden çok şey bekliyor. Buradan, Türkiye bekleyecek bizden birçok umudu. Onun için biz çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz büyük bir aileyiz” dedi.
“İŞÇİDEN VE EMEKÇİDEN YANAYIM”
Hayatının her döneminde taşeronlaşmanın karşısında olduğunu dile getiren Akpınar, "Bugün de taşeronlaşmanın ve köle düzeninin karşısındayım. Ben tercihimi işçiden ve emekçiden yana koyuyorum. Müteahhitten yana koymuyorum. Ölü yatırım yaparak birilerini zengin etmeye çalışmıyorum. Ben tercihimi işçi kardeşlerimin maaşlarına biraz daha iyileştirme yapmak ve onların yaşam standartlarını yükseltmek için koyuyorum. Ama işçi kardeşlerimin duygularıyla oynayan burada iş barışını etkilemeye ve engellemeye çalışanların da karşısında olurum. İşçi kardeşlerim de inanıyorum ki böyle düşünen bir insanın yanında olur, karşısında olmaz. Burası Karşıyaka ve Karşıyaka Belediyesi’nde de onurla, alın teriyle ekmeğimizi yiyoruz. Burada kavga olmaz, insanlar burada hep iyi niyet ve hoşgörü ile bakar. 1 Mayısların gözyaşının değil, çiçeklerin ve güllerin açtığı bir bayram olmasını diliyorum" diye konuştu.