İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Prof.Dr. Günsel Avcı, seçim sürecinde milletvekili adaylarının karşılıklı olarak sürekli geçmişe dönük olumsuz eleştiri yapmasının toplumda gerilime neden olduğunu söyledi.
Dedikodu, tartışma ve kavga ortamlarının dışında olmaya dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Prof.Dr. Günsel Avcı, bağımsız aday olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Eğitim gördüğüm üniversite hastaneleri ve çalıştığım saygın kurumlarda ilişkilerimi, karşılıklı saygı ve sevgiyle devam ettirdim ve ettirmekteyim. Hiç kimse ile dargın olmamaya, köprüleri yıkmamaya özen gösterdim. Kimsenin hatasını onur kıracak şekilde yüzüne vurmadım, hele hele, sosyal medyada asla paylaşmadım; nazikçe söyledim ya da kişiye özel mektup ile dostça uyardım. Bardağın hep dolu tarafını görmeye çalıştım. Yani kişileri, eksik ve hatalarını bir kenarda tutup birikimleri, becerileri, toplum ve ülke yararına olduğuna inandığım projeleri ile değerlendirdim. Böylece, toplumumuz ve ülkemiz yararına olacağına inandığım projelerde herkesle işbirliği içinde oldum.”
Prof.Dr. Günsel Avcı, İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçim sürecinde, geçmişe yönelik eleştirileri değil geleceğe yönelik projelerini dile getireceğini belirterek “Parlamentoda da, tüm milletvekili arkadaşlarla karşılıklı anlayış, saygı ve işbirliği içinde olacağını, bağımsızca, ülke için yararlı olduğuna inandığı önerilere Evet, yararlı bulmadığı önerilere Hayır diyeceğini, ülkenin daha demokratik, özgür ve adil bir ülke olmasına yönelik projelerinin takipçisi olacağını belirtti.