2008 yılından itibaren uygulanmakta olan Sosyal Destek Programı hakkında Vali Yusuf Odabaş başkanlığında tanıtım toplantısı düzenlendi.
İl Özel İdare Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yusuf Odabaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel sekreter V. Abdulhamit Karaca, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. İsmail Ferhat ÖZBAŞ, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantıda SODES hakkında bilgi verildikten sonra, yapılacak olan projelerde bütçelerin alt sınırının 100 bin TL. üst sınırın ise 500 bin TL. olduğu, Projeye Kamu Kuruluşları, İl ve İlçe Özel İdareleri, Belediyeler, Mahalli İdare Birlikleri, Üniversiteler, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının başvuruda bulunabilecekleri, ayrıca www.sodes.gov.tr isimli internet sitesi SODES-BİS alanından girilerek kayıt yapılabileceği de belirtildi.
Sosyal İçerme, İstihdam, Kültür, Sanat ve Spor projelerinin destekleneceğinin belirtildiği toplantıda, kamu kuruluşlarının İl Müdürlüklerinin en fazla 10, ilçe müdürlüklerinin ise en fazla 3 proje teklifinde bulunabilecekleri belirtildi. Açık hava spor alanı, semt sahası, halı saha, yürüyüş parkuru ve fitness odası içeren projelerin faaliyet odaklı olması ve ilin toplam ödenek tutarının yüzde 15 ini geçmemesi kaydıyla destekleneceği beyan edildi.
Toplantının sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Vali Yusuf Odabaş; “Her yıl uygulandığı gibi SODES Projesi de bu yıl uygulanacak. Bir takım sıkıntılar dolayısıyla bir yıl ara verilmişti. O sıkıntıların giderilmesi neticesinde bu yıl yine bu projelerin uygulanmasına geçildi.
Arkadaşlar burada bu projelerin nasıl değerlendirileceği, hangi alanda bu projelerin uygulanabileceği, sizlere anlatıldı. Eski uygulamaların örneklerini de gösterdiler. Amacımız ülkemiz istihdamında engelli ve alt guruplarında istihdama katılmalarını sağlamak ve biraz daha zorlayarak yaşam şartlarının daha da iyileşmesini sağlamaktır.
Bu amaç doğrultusunda sizlerden çok sağlıklı ayağı yere basan ve sürekliliği olan projeler istiyoruz. Projeler için ayrılan kaynak belli. 2 milyon 781 bin 688 TL. Kaynağımız bu ve bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirip, projelendiren kuruluşlar bizim için öncelikli kuruluşlardır.
Biz onları değerlendireceğiz, yardımcı olacağız ve bu seçim ve kriter doğrultusunda bunları Ankara’ya intikal ettireceğiz ve bir yıl içerisinde de bu projeyi nihayetlendireceğiz. Burada tabi projesini en iyi şekilde hazırlayan, toplumdaki alt gelirli gurupları, yaşam standartları düşük olan engelli gurupları, eğitim seviyeleri düşük olan gurupları ve gelir düzeyi düşük olan kesimleri kapsayacak olan ve onları istihdama yönlendirecek projeler öncelenecektir.
Bütün bunlarla birlikte arkadaşlar iyi çalışır, iyi projeler yaparsa o projeler uygulamaya koyulacaktır. Biz bütün projeleri destekleyeceğiz. Hepinize proje sunma hususunda başarılar diliyor, toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
Tanıtım toplantısı soru cevap bölümüyle sona erdi.