İsviçre’de 6-8 Şubat tarihlerinde yapılacak olan 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda mücadele edecek milli takımlarda hedef tüm kategorilerde kürsüde yer almak.
Karatede 2015 yılının uluslararası ilk büyük organizasyonu İsviçre’de yaşanacak. Zürih kentinin ev sahipliği yapacağı 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Erkek milli takımları, Düzce’de yaptığı son etap kamp çalışmalarını tamamladı. Saal Spor Salonu’nda yapılacak organizasyonda erkek milli sporcular 4’ü kata, 15’i de kumite olmak üzere ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde tatamiye çıkarak İstiklal Marşını okutmayı hedefliyor.
ÇINAR: "HEDEFİMİZ TÜM KATEGORİLERDE MADALYA ALMAK"
Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Erkek Karate Milli Takım Teknik Direktörü Cengiz Çınar, yaklaşık 3 aydır sürdürdükleri kamp çalışmalarını tamamlayarak İsviçre’de yapılacak şampiyonaya hazır olduklarını söyledi. Son yıllarda yakaladıkları istikrarlı grafiği Zürih’te de devam ettirmek istediklerini belirten Cengiz Çınar, “2014 yılında Portekiz’de 12 madalya almıştık. 2013’te de ülkemizde düzenlediğimiz şampiyonada kazandığımız 18 madalya ile genel klasmanda ilk sırayı alarak takım halinde Avrupa şampiyonu olmuştuk. Zürih’te de 18’i ferdi, biri takım olmak üzere 19 sıklette mücadele edeceğiz. Hedefimiz tüm kategorilerde madalya almak. Sporcularımız form durumları gayet iyi, onlara güveniyorum” diye konuştu.