Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde deniz dibine kamp çadırı indiren dalgıçlar, su altında balıkların arasında 5 dakikalık da olsa kamp yaptı.
Fethiye Körfezi'ne tekneyle yarım saat mesafedeki Dalyan Deresi dalış bölgesine, gece giden dalgıçlar Önder Diktaş, Mehmet Bat ve Mustafa Sevinç, kurdukları kamp çadırında sabahladı. Sabah uyanınca dalış hazırlıklarına başlayan dalgıçlar, bu kez de su altında kamp kurmayı planladı. Dalgıçlar, 1.5 metre genişliğinde ve 1 metre yüksekliğindeki çadırla birlikte denize girerek dalışa başladı. 5 metre derinliğe inerek, deniz dibinde düz bir zemin bulan dalgıçlar, çadırı sabitleyip kampa başladı.
Çadırın içine giren dalgıçlar, sürüler halinde çevrede dolaşan melanur, karagöz ve çupra balıklarını izledi. Su altındaki kampları 5 dakika süren dalgıçlar, bu anları sualtı kamerasıyla görüntüledi.
Fotoğrafları gören arkadaşlarının inanamadığını ve kurgu sandığını belirten dalgıç ve sualtı rehberi 29 yaşındaki Önder Diktaş, fotoğraf ve görüntülerin gerçek olduğunu söyledi. Uzun zamandır sualtında kamp kurmayı planladıklarını anlatan Diktaş, çadırla birlikte 5 dakika su altında kaldıklarını, ancak deniz dibinde 1 saate yakın kamp kurulabileceğini kaydetti. Çadırı deniz dibine indirirken zorlanmadıklarını aktaran Diktaş, daha kalabalık ve uzun süreli kamplar için hazırlandıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI