SİNOP (AA) - Sinop Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği (EPEKA) AB Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Projesi olan Working on Women - WOW Projesi kapsamında Atina'da gerçekleşecek proje toplantısına katılmak üzere Sinoplu 5 kadın Atina'ya gitti.

Sinop Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği Başkanı İrem Ebru Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin amacının kadınların kişisel gelişmelerini sağlamak ve ev kadınlığı becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Kuru, "Bugün WOW Projesi'nin kursiyer bayanlarını Atina'ya göndermekten mutluluk duyuyorum. iki yıl süren projede İngilizce, elişi ve yemek kurslarını başarıyla tamamlayan bayanlarımız bu hareketlilikte Yunanlı ortağımızın bir hafta sürecek olan etkinliklerine katılacaklar ve onların çalışmalarını görecekler" dedi.

Proje kapsamında Nisan 2014'te İspanya'ya bir hareketlilik düzenlediklerini hatırlatan Kuru, "Ardından da haziran ayında ise Sinop'ta Fransa, İspanya ve Yunanistan'dan 19 bayanı ağırladık. Bu proje ile kursiyerlerimiz daha iyi ev kadını olma, daha ekonomik yemek pişirme ve ev ekonomisine katkı sağlamayı öğrenecekler. Kadın refahı ve istihdamına yönelik derneğimizin çalışmaları devam edecek" dedi.