Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Changzhou Teknoloji Enstitüsü Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanları ve Öğrencileri” sergisi açıldı. Sergide Çinli sanatseverlerin tabloları yer alıyor.
Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde açılan sergiye Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay, Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Yard. Doç. Sadettin Aygün, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan, Çinli sanatseverlerin yanı sıra öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Sadettin Aygün, ilk sergisini açmış bulunduğunu belirtti. İlk sergisini açtığından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Aygün, "Böylelikle ilk mürüvvetimi gördüm ve sergimi de açmış bulunuyorum. Onun için hem heyecanlıyım hem de sevinçliyim. Buranın da dördüncü müdürü oldum. Bundan önceki arkadaşlarımız bu güzel müzeyi nasıl sürdürdülerse bende aynı şekilde devam ettireceğim. Başka projelerle bende müzeyi daha da ilerleteceğim.Böylesine güzel bir sergiyle açılış yapmaktan dolayı da gururluyum. Changzhou Üniversitesi ile üniversitemiz arasında karşılıklı değişim programı var. Daha önce 2011 yılında öğretim elemanları Açıköğretim Fakültesi Sergi Salonu’nda sergi açmışlardı. Arkasından geçen sene de biz aynı üniversitede öğretim elemanları ve öğrencilerimizle birlikte sergi açmıştık. Bundan sonra gidip gelmek için vesile olacak bu iş" dedi.
"DEĞİŞİK VE RENKLİ BİR SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"
Değişik bir sergiye ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Rektör Naci Gündoğan şöyle konuştu:
"Gördüğünüz üzere çok değişik çok renkli bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah bundan sonra daha çok güzel, farklı sergilerimiz ve etkinliklerimiz bu mekanda gerçekleşecek. Tabi öncelikle ülkemizden binlerce kilometre uzaktan gelipte sanatlarını bizlerle paylaştıkları için Çinli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık diyorum. Serginin hayırlı olmasını diliyorum. Bu arada da yeni müdürümüz Sadettin Hocamız da yeni atandı. Kendisinin ilk sergisi olması nedeniyle kutluyorum. İnşallah bu mekanda bundan sonra da sergilere, sanatsal aktivitelere hep birlikte şahit oluruz."