Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eş, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, bugüne kadar sinemaya hiç gitmemiş öğrencileri sinemayla buluşturdu.
Aydın Valiliği tarafından hazırlanan “Sinema ile Gerçeğin İzlenimi” adlı proje kapsamında Vali Erol Ayyıldız ve eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın himayelerinde bugüne kadar hiç sinemaya gitmemiş bir grup öğrenci “Çanakkale Ruhunu Yaşatmak” amacıyla hazırlanmış “Son Mektup” isimli filmi izledi.
Bugüne kadar sinemaya gitmemiş öğrenciler arasından Efeler İlçesindeki okul müdürlükleri tarafından belirlenen 139 öğrenci, “Son Mektup” isimli filmi Uzm.Dr. Dilek Didem Ayyıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile beraber izlediler. Film izlemeye gelen öğrencilere patlamış mısır ve meyve suyu dağıtıldı.
Çanakkale ruhunu daha iyi benimsetmek ve yaşatmak amacıyla Milli Eğitim ile birlikte bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Bayan Ayyıldız, “Çocuklarımızla birlikte sanatı, tarihi yaşatmak ve onları bir nebze olsun mutlu etmek bir tebessüme vesile olmak amacıyla buradayız” dedi.
Okul müdürleri tarafından bugüne kadar hiç sinemaya gitmemiş öğrenciler tespit edildiğini ve bu öğrencilerle “Sinema İle Gerçeğin İzlenimi” adlı projeyi başlatmak istediklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Son Mektup filmiyle büyük bir heyecan uyandıran Çanakkale ruhunu da yaşatmak istediğimiz için bu projemize Çanakkale filmini izleterek başlattık” diye konuştu.