Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyarette konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Kütahya’ya atanmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, "Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun ziyaretinden dolayı teşekkür ederim.Basın mensuplarının görevleri esnasında gerekli kolaylıkları sağlamak bizim görevimizdir.Basın odası ve basın savcısı gibi basın mensuplarıyla iletişim içinde olacağız.Gazetelerin doğru haber verebilmeleri için yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde gereken destek ve kolaylıklar sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu da, “Kütahya ve ilçelerimizde görev yapan basın mensupları haberlerinde kamu yararını meslek etik kurallarını ön planda tutmaktadırlar. Fedakarca çalışan basın mensupları objektif davranmakta, meslek ve memleket sevgisi taşımaktadırlar.Haberlerimizde yapıcı ve yol gösterici eleştirilerimiz elbette olacaktır. Ancak yıkıcı ve art niyetli eleştirilere yer vermeyiz.Gazete sahipleri de aynı prensiplerle davranmakta ve çalışanlarla adeta mesai arkadaşı gibi çalışmaktadırlar" diye konuştu.
Taş’a yeni görevinde başarılar dileyen Tunçoğlu, "Başsavcımızın basın mensuplarına karşı olumlu yaklaşımı görevleri esnasında yasal çerçeve içinde kolaylıklar ve destek sağlayacağı sözlerine teşekkürlerimizi ifade etmek isterim,kendisinin Kütahya’ya atanmasından dolayı memnuniyet duyduk.Başarılarının devamını ve hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi sunarım" ifadelerini kullandı.(EFE)