Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Kapalı Pazar yerinin çatısı, kalınlığı yarım metreyi geçen kar yağışına dayanamayarak çökerken, olayın gece meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi.
Pazardaki 13 bin 500 metrekare kapalı alanın 10 bin metrekaresi tamamen çökerek kullanılamaz hale geldi. Şans eseri can kaybı yaşanmazken çok büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı sabahın erken saatlerinde olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Bakıcı, çatıda biriken yoğun kar nedeniyle kapalı pazarın çatısının çöktüğünü ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığı için Allah’a şükrettiklerini söyledi. Maddi kayıplarının ise çok büyük olduğunu söyleyen ve pazar esnafıyla görüşen Başkan Bakıcı, gerekli incelemelerin ardından mağduriyetlerin giderilmesi noktasında ivedilikle gereken çalışmayı yapacaklarını kaydetti.
Başkan Bakıcı yaptığı açıklamada, "İlçemizde devam eden ve yarım metreyi geçen kar kalınlığı nedeniyle arkamızda bulunan kapalı pazarımızda biriken yoğun karın ağırlığını taşıyamayan çatı tam anlamıyla göçmüş bulunmaktadır. Esnafımızın ürünleri ve araçları göçen çatının altında kalmıştır. Bizi sevindiren tek şey olayın gündüz meydana gelmemesi ve maddi kayıp dışında her hangi bir kaybımızın olmamasıdır. Dün Bozüyük’ümüzün pazarıydı ve vatandaşlarımız burada alışverişlerini yapıyorlardı. Bu noktada ne kadar şükretsek azdır. Bu olay gece yaşanmış ve 13 bin 500 metrekare kapalı alanın 10 bin metrekaresi çökerek kullanılamaz hale gelmiştir. Zararımız büyük. Belediye olarak esnaflarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Konuyla ilgili olarak Sayın Valimiz, Milletvekilimiz ve AFAD İl Müdürlüğümüz ile gerekli görüşmeleri yaptık. Elimizden geldiğince hızlı bir şekilde çözüm üretmeye çalışacağız. Kapalı Pazar bu saatten sonra kullanılamaz. Esnaflarımızın mağduriyetinin giderilmesi için kendileriyle ve teknik ekibimizle bir değerlendirme yaparak bu mağduriyeti hızlı bir şekilde gidereceğiz. Maddi hasar haricinde bir can kaybımız olmadı bu yüzden biz Rabbimize sonsuz şükrediyoruz" dedi.