Uluslararası bir çevre programı olan Eco-School program üyesi olan TED Batman Koleji 2 yıl süren çöp ve atıklar ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarının sonucunda yeşil bayrak almaya hak kazandı.
Dünyada 53 ülkede uygulanan eko okul programında amaç çevre bilincinin ve çevre yönetiminin oluşturulması program kapsamdında öğrenciler, öğretmenler, kurum çalışanları ve idareciler birlikte çevreyi korumak ve geri dönüşümün önemi ile ilgili farkındalık oluşturacak bir çok etkinlik yaptı.
Tüm derslerde çevre ile ilgili konular ve etkinlikler ele alınarak çevresel konularda hem öğrencilerin bilgi edinmesi, hem de ailelerinin bilgi edinmesi sağlanarak çevre duyarlılığı oluşturuldu. Eskişehir’de yapılan Türkiye Eko Okul Yeşil Bayrak teslim törenine TED Batman Koleji Eko School koordinatör öğretmeni Esra Çayhan katılarak Türkiye ve uluslararası temsilcilerden yeşil bayrağı teslim aldı.
TED Batman Koleji’nde yapılan ’Yeşil Bayrak’ ödül törenine katılan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, eğitim camiasının okullardan oluşan büyük bir aile olduğunu, bu ailede yaşanılan her başarıdan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek TED Batman Koleji öğrencilerini tebrik etti.
Okul Müdürü Çetin Evren ise, "TED Batman Koleji olarak Eko Okul Projesi kapsamındaki çalışmalarımızı iki yıl boyunca devam ettirdik. Sloganımız ’’Heal The World (Dünyayı iyileştir). Bu yıl ’çöpler ve atıklar’ temalı çalışmalarımızı, ilkokul, ortaokul, anasınıfı ve tüm zümreler eco- team ve öğrencilerimiz ile işbirliği içerisinde yürüttük. 2 yıldır ciddiyetle yürüttüğümüz çalışmalarımız sonunda meyvelerini vermeye başladı. İlklerin okulu TED Batman Koleji olarak yine bir ilke imza attık ve Dünyaca prestijli yeşil bayrağı Batman’a getirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.
Okul Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan da, "Eko-Okul Projesi geleceği kurtarmanın projesidir. Bizler TED Batman Koleji olarak “Geleceği yetiştirmek için geleceği kurtarmak” gerektiğini biliyor ve anlatıyoruz. Umarız öncülüğünü yaptığımız bu projeler diğer okullarda da hızla yayılarak Batman’ın ve Türkiye’nin hatta daha iyi bir dünyanın temelini atmamızı sağlar. Eğer çocuklarımızı evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmeye başarabilirsek temelde yaşanan tüm sorunları çözmüş oluruz. Almış olduğumuz bu yeşil bayrak ödülü aslında bizim öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin TED Batman ailesinin doğru yolda olduğunu gösteriyor" diye konuştu.