Erzincan Belediyesinin geçen yıl içerisindeki hava şartlarının elverdiği günlere kadar devam eden ağaçlandırma çalışmaları, bahar aylarının bu ilk günlerinde yeniden başladı.
İlk çalışmalar, Hastane Bulvarı bölgesinde yürütülüyor. Bu bölgede yetişkin ağaçlar dikilerek bulvarın estetik görünümüne katkı sağlanıyor.
Çalışmalarını Çevreci Belediyecilik anlayışıyla sürdürdüklerini ifade eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Şehrimizi dünyanın en yeşil kentlerinden biri haline getirmeyi planlıyoruz.” dedi.
Erzincan Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Bitki Parkında yetiştirilen on binlerce fidanı bu yıl toprakla buluşturacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Başsoy, özellikle yeni kurulan refüjlere yetişkin ağaçlar dikilerek bu alanlar daha güzel bir görünüme kavuşturulacağını ifade etti.
Erzincan Belediyesi yapımı kısa süre önce tamamlanan Hastahane Bulvarında yeşil alan çalışmalarına devam ediyor. Bölgede bu güne kadar yaklaşık 100 ağacı toprakla buluşturuldu. Ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla bölge daha modern bir görünüme kavuşturulacak.