Gölbaşı Belediyesi ve HASVAK’ın ortaklaşa düzenlediği ’’Geleceğini Söndürme’’ projesi, Gölbaşı Şehit Bülent Göçer İlköğretim Okulunda başladı.
Gölbaşı Belediyesi ve HASVAK’ın ortaklaşa düzenlediği ’’Geleceğini Söndürme’’ projesi, Gölbaşı Şehit Bülent Göçer İlköğretim Okulunda başlatıldı. Düzenlenen programa Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Hasvak Başkanı Engin Öztürk, Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin,Proje Başkanı Vasfiye Ulutaş, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcı Orhan Kocaağa, davetliler ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında öğrencilere sigaranın zararları, kanser yapıcı etkileri anlatıldı. Ayrıca projenin tamamlanmasında öğrenciler projeden öğrendiklerini kompozisyon veya resimlerle anlatacak. Proje sonuçlandığında öğrencilerin resimleri ve kompozisyonlarının sergisi açılacak. Projede çalışmış öğrencilere “teşekkür belgeleri” verilecek.
‘BENİM KİTAP PARAMI SİGARAYA VERMEYİN’
Programda Konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, öğrencilere açıklamalarda bulundu. Duruay, "Öncelikle hepinize dumansız hava sahası temennisinde bulunuyorum. Eve gidince annenize babanıza şunları söyleyin anne baba benim rızkımı niye yakıyorsunuz cenabı Allahın verdiği rızkı siz niye gidip de sigaraya veriyorsunuz ne zevk alıyorsunuz benim kitap parama niye sigara alıyorsunuz, ‘Benim Kitap Paramı Sigaraya Vermeyin’ deyin. Sigarayı bırakmak için en etkili yol çocuklar. Bir anne babanın en son kıracağı insanlar çocuklarıdır, onlar için çocuklar çok çok önemlidir onların her hareketini kendilerini izledi yani annenin babanın hareketini sizlerin izlediğini görürlerse sizin onların içtiği sigaradan gerçekten rahatsız olduklarınızı ısrarla belirtirseniz ben inanıyorum ki o anne babaya sigarayı bıraktırırsınız" ifadelerini kullandı.
Program Sonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, öğrencilere proje rozeti taktı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.