Markalı konut projelerinin maketini online hale getirerek, haritadaki gerçek konumlarında ve tüm detaylarıyla internet üzerinden 3 boyutlu sergileyen internet sitesi, Ramazan’a özel hizmeti ile Türkiye’nin önemli camilerini de sanal ziyarete açtı.
Sultanahmet, Süleymaniye, Selimiye, Bursa Yeşil Cami, Sivas Ulu Cami, Erzurum Çifte Minareli Medrese, İzmir İsa Bey Camii gibi önemli eserleri oturdukları yerden gezmek ve bu yapıların tarihi hakkında bilgi edinmek isteyenler http://3dkonut.com/3dmekanlar/cami-projeleri linkini ziyaret edebiliyor.
Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen uygulama ile bugüne kadar bine yakın konut projesini internet üzerinden 3 boyutlu sergileyen 3DKonut.com, henüz temeli dahi atılmamış konut projesinin, birkaç yıl sonra tamamlandığında gerçekte nasıl görüneceğini bugünden görebilmeyi sağlıyor. Site, ziyaretçilerinden yoğun ilgi gören Ramazan’a özel uygulaması ile en çok merak edilen camileri de internet üzerinden 3 boyutlu gezebilmeyi sağlıyor.
Gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgi veren 3DKonut.com Genel Müdürü Aybars Görpe, “Özellikle Ramazan ayında başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin genelindeki pek çok önemli tarihi camii, yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi akınına uğruyor. Bununla birlikte, zamansızlıktan ya da mesafe sınırlarından ötürü pek çok kişi de ne yazık ki bu mekanları ziyaret etmekten mahrum kalıyor. Ramazan ayına özel olan ve artık geleneksel hale gelen uygulamamız ile özellikle insanların gelip görmek istediği Selimiye, Süleymaniye, Sultanahmet Camii gibi önemli eserleri 3 boyutlu sanal ziyarete açtık” dedi.