MÜRETTEBAT HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Geminin ikinci kaptanı 36 yaşındaki Zafer Kalaycı, ayağındaki şarapnel yarası nedeniyle tedavi için Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botla kıyıya çıkarılarak Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedavisinin ardından Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde ifade veren Kalaycı, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
ONLARIN UYARIDAN KASTI MUHTEMELEN BOMBAYDI
Saldırının uluslararası sularda 12 mil açıkta olduğunu söyleyen Kalaycı, kara saldırısının ardından uçak saldırısı yapıldığını anlattı. Kalaycı, şöyle dedi: "İkinci uçak saldırısı, ilk saldırıdan 1 saat sonra 18 mil mesafede oldu. Geminin makine dairesi isabet almadı. Gemiye karartma uyguladık. Gizli gizli Girit Adası’na doğru yol aldık. Uyarı olduğu söylentisi yalan. Arapça da uyarı yapılmadı. Çünkü benim vardiyamdı, ben ikinci kaptanım. Onların uyarıdan kastı muhtemelen bombaydı. Saldırıdan sonra hedef küçülttük. Sahile paralel gidiyorduk, düz şekilde gitmeye başladık. Üçüncü kaptan personeli toplarken vefat etti çünkü bizim görevimiz personeli toplamak. Kıç tarafına bombalar isabet etti, o arada kaldı. Biz içeri kaçtık. O arka taraftan dolanırken bombaların, şarapnellerin ortasında kaldı."
Gazetecilerin gemide hasar görünmediği yönündeki sorusuna ise Kalaycı, "Gezince görürsünüz" yanıtını verdi. İkinci kaptan Zafer Kalaycı, daha sonra Sahil Güvenlik botuyla tekrar gemiye götürüldü.

FOTOĞRAFLI