15 yerinden bıçaklanarak öldürülen TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ın babası Dilaver Süleymanoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti’nin öngördüğü en ağır ceza verilmezse hazırlık yaptım, adliye önünde üzerime benzin dökerek kendimi yakacağım" dedi. Kaçmaz’ın ailesi, dün medyada yer alan Hatice Kaçmaz’ın 112’yi arayarak yardım istemesine yönelik ses kaydını yayınlayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı, 17 Eylül 2014 tarihinde "evlilik teklifini reddettiği" gerekçesiyle 15 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık Orhan Munis’in "tasarlayarak adam öldürme" suçundan yargılanmasına Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Dava öncesinde "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup kadın, Kaçmaz’ın ailesine destek vermek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Hatice Kaçmaz’ın fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıyan grup, "Kadın katillerine indirim değil ağırlaştırılmış müebbet" yazılı pankart açtı.
Grup adına yapılan basın açıklamasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Temsilcisi Ayşen Kavas, "Kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için adliye önlerinde ve mahkeme salonlarında mücadele etmeye devam ediyoruz. Katillerin ceza indirimi almaması için yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz" dedi.
AYŞEN KAVAS: "SES KAYDINI YAYINLAYANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"
Hatice Kaçmaz’ın olayın ardından 112’i arayarak yardım istediği ses kaydının dün medyada yer almasıyla ilgili Kaçmaz ailesinin ve onlara destek veren kadınların çok üzüldüğünü belirten Kavas, "Hatice kardeşimizin 112’yi aradığı ses kaydının aynen, olduğu gibi televizyonlara ve internet sitelere yüklediler. Bunun topluma hiçbir faydası yok. Kadınları güçsüz, eziyet çekerken göstermenin ailesini yıpratmaktan başka katkısı olmadı. Biz bu nedenle basının kadın cinayetlerine ve topluma karşı sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle hem kadın katillerinin ceza indirimi değil ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması hem de kadın kardeşlerimizin güçlü gösterilmesi için bu ses kaydını basına verenler ve yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu
BABA SÜLEYMANOĞLU: "3 DEĞİL 5 DEĞİL 15 YERİNDEN BIÇAKLANAN HATİCE KAÇMAZ’IN BABASIYIM"
Açıklama yapan Hatice Kaçmaz’ın babası Dilaver Süleymanoğlu, "17 Eylül 2014’te İbrahim Karakoç Parkı’nda bıçaklanan hem de bir bıçak değil 3 değil 5 değil 15 yerinden bıçaklanan Hatice Kaçmaz’ın babasıyım. Mahkemede 9 aydır bir türlü karar verilmiyor" dedi.
Kaçmaz, şöyle devam etti:
"İlk celsede hakim bey soruyor, ’madem bıçakladın niye hastaneye götürmedin?’ diye soruyor. O ise ’ben sağ kolunu kaldırdım sağ kolu düştü, sol kolunu kaldırdım sol kolu düştü’ diyerek pişkin bir şekilde cevap veriyor. Bugün benim hanım adliyeye gelmedi. Akşam bu haberleri izledik televizyonda, 112’yi aramış, 155’i aramış. Bu adam devamlı yalan konuşuyor, iftira atıyor. Bu adama neden ceza verilmiyor? Her gün bir kadının öldürüldüğünü ya kafasına kurşun sıkıldığını ya bıçaklandığını görüyoruz. Bu olaylar için caydırıcı bir kanun çıkmazsa bu olaylar devam edecek. Zaten bunlar cezaevinde besleniyor. Bu adam girdiği cezaevini çiftlik gibi kullanmış."
Sanık Orhan Munis’e yönelik "8 bıçak kardeşine, bilmem kaç bıçak babasına vurmuş" diyen baba Süleymanoğlu, "Tekrar cezaevinde uyuşturucu sokarken yakalanıyor, ondan sonra iki kişiyi daha bıçaklıyor. Bu adamın işi gücü bıçak. Mahkeme neyi bekliyor, niye ceza vermiyor? Biz ailecek her gün ölüyoruz, ölüp ölüp her gün diriliyoruz. Bunun mesulü kim, nasıl bir ceza verilecek halen bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin öngördüğü en ağır ceza verilmezse herkesin huzurunda söylüyorum. Hazırlık yaptım, adliye önünde üzerime benzin dökerek yakacağım" ifadelerini kullandı.